Nikos Dendias'ın Bahreyn'de Ayasofya mesajı

Yunan Bakan Dendias, Bahreynli mevkidaşıyla görüştü. Görüşme sonrası açıklama yapan Dendias, Ayasofya konusunda aynı düşündüklerini dile getirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.11.2021 12:31 GÜNCELLEME 23.11.2021 12:31 DÜNYA
Nikos Dendias'ın Bahreyn'de Ayasofya mesajı
Nikos Dendias'ın Bahreyn'de Ayasofya mesajı

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Bahreyn'e resmi ziyaret düzenledi.

Dendias, üç gün sürecek ziyareti kapsamında, başkent Manama'da Bahreyni mevkidaşı Abdullatif bin Raşid Al Zayani ile bir araya geldi.

"BAHREYN, AYASOFYA KONUSUNDA YANIMIZDA" AÇIKLAMASI

Ayasofya'nın yeniden camiye dönüştürülmesinden rahatsızlık duyan Dendias, burada yaptığı açıklamada, "Bahreyn, uluslararası kuruluşlarda her zaman yanımızda olan, BM Güvenlik Konseyi adaylığımızı destekleyen, Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesini kınayan bir ülkedir." dedi.

EKONOMİK İŞ BİRLİĞİNİ GÖRÜŞTÜLER

Kathimeri'nin haberine göre, Yunanistan ve Bahreyn'in pozisyonlarının özellikle uluslararası deniz hukuku açısından aynı noktada buluştuğunu belirten Dendias, Al Zayani ile Bahreyn'den Yunanistan'a ve tam tersi olarak ekonomik iş birliği ve yatırım koridorlarına ilişkin görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

ADALAR İÇİN ATİNA'YA DESTEK

Nikos Dendias ve Abdullatif bin Raşid Al Zayani, görüşmeleri sırasında, siyasi istişareler konusunda bir mutabakat zaptı imzaladı.

Yunan diplomatik kaynaklarına göre, Bahreyn, adaların hakları konusunda Atina yönetiminin yaklaşımına benzer pozisyonları destekliyor.

Öte yandan Manama yönetimi, İsrail ile bazı Arap ülkeleri arasındaki yakınlaşmaya ilişkin İbrahim Anlaşmaları'nın imzalanmasında da önemli bir rol oynadı.

YORUMLAR 22 TÜMÜ
  • Abdulkadir 2 yıl önce Şikayet Et
    PEYGAMBER EFENDİMİZ sizin içinizden çıkmamış olsaydı emin olun ümmetin gözünde değeriniz sıfırdı araplar içerisindeki en değersiz ülkedir Bahreyn, nasıl şia İSLÂM aleminin başındaki ur ise bahreynde araplar içerisinde nüfusun %100 Ehl-i bidat olan tek ülke.
    Cevapla
  • A. Atay 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülkelerin başında ki batı kuklası haysiyetsizlere bakmayın siz. Arap sokakları Türkiyenin yanında ve başarısı için dua ediyorlar. Rabbimiz bütün müslümanların kardeş olduklarını beyan ediyor. Kardeşlerimizin zalim yöneticilerden kurtulmaları için dua edelim. Rahmetli M. Mursi Mısır'ını ve Katar'ı düşünün. Ancak batı müslümanların ayağa kalkmalarını istemiyor. Türkiyenin başına gelenleri, oynanan oyunları alçak planları düşünün..
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben yıllardır bu ülkelerde çalıştım dediğiniz gibi düşüncede pek az insana rastladım
    Cevapla
  • hasoli 2 yıl önce Şikayet Et
    oylebi acayip icinde kotuler varki bizi dusman gibi goruyor özelikle vahabiler
    Cevapla
  • hasoli 2 yıl önce Şikayet Et
    ozaman bati yanlilarina karsi niye kuzugibi basini one egiyorlar pek inandirici gelmedide neyse hic yardim ci olmuyorlar birsuru gariban arap ulkelerine bile yardim yok paralar abd de ve ab ayapiliyor o hatunsenin bu hatun benim hep isleri gucleri simdi yayinlamazlarda neyse biz hep arkamizdan hancerlendik alistik bedostum
    Cevapla
  • Tokadi 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum kardeşim
    Cevapla
  • Alparslan 2 yıl önce Şikayet Et
    münafıklar zaten kafirlerin yanında olur. Bu normal birşey.Buna hiç şaşırmadık.
    Cevapla
  • Mustafa ŞANAL 2 yıl önce Şikayet Et
    Sizde şeref aranmaz asliniz belli zeten sadece siz kendinizi tatmin edersiniz. Başka beceriniz olamaz. Ha bahreyen sen nasıl Müslüman sın tarifini yapta bilelim. Türk milleti ırk ve dini ile bütün bir millettir sizingibi neyi belirsiz degildir. Bence haddinizi bilin dünya toplumunda yerimiz var diyorsanız kimliginize gelin saygıda kusur etmeyiniz.
    Cevapla
  • Seko 2 yıl önce Şikayet Et
    Artık bu isin cılkı çıktı. Türkiye de artık gerekeni yapmalı. İsraili günahım kadar sevmem ama bizimle arayı düzeltmek icin can atıyorlar. Ugruna gemileri yaktıgımız ülkeler bizi sırtımızdan vuruyor. Türkiye bir an önce İsraille iliskileri normale döndürüp Akdenizde birlikte hareket etmeli. Biliyorum cok acı ama bazen şer hayır dogurur. Müslüman ülkeler bize keferelerden daha düsmanca tavır alıyor....
    Cevapla
  • Mehmet Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR