İsveç'te Sosyal Demokrat Parti'den skandal PKK manifestosu

Batı'nın PKK'ya yönelik koruyucu, sahiplenici politikaları devam ediyor. İsveç Sosyal Demokrat Partisi'nin resmi internet sitesinden PKK/PYD/YPG yanlısı manifesto yayınlanarak ilişkilerin geliştirilmesi için komisyon kurulacağı açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.11.2021 09:47 GÜNCELLEME 25.11.2021 09:47 DÜNYA
İsveç'te Sosyal Demokrat Parti'den skandal PKK manifestosu
İsveç'te Sosyal Demokrat Parti'den skandal PKK manifestosu

Türkiye'nin terörle mücadele operasyonları kapsamında bitirme noktasına getirdiği PKK'ya Batı sahiplenmeye devam ediyor. Suriye'deki çeşitli uzanıtları ile varlığını sürdürmeye çalışan terör örgütüne İsveç'ten destek geldi.

İsveç'te Sosyal Demokrat Parti'sinin resmi internet sayfasında skandal bir manifesto yayımlayarak, terör örgütü PYD/YPG/PKK ile ilişkilerinin geliştirilmesi için komisyon kurulacağını duyurdu.

PKK'YA DESTEK VERECEKLERİNİ İLAN ETTİLER 

İsveç Parlamentosunda Milletvekili olarak görev yapan PKK sempatizanı İran asıllı Amineh Kakabaveh, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, İsveç'te ilk kadın başbakan seçilen ve 7 saat sonra istifa eden Sosyal Demokrat Parti Lideri Magdalena Andersson'un terör örgütü PYD/YPG/PKK'yi destekleyeceğini ve daha fazla Kürt mülteci alınmasına izin vereceğini belirtti.

Kakabaveh, Sosyal Demokrat Parti ile anlaşma yaptığını ve anlaşmaya göre, Sosyal Demokrat Partisi'nin  terör örgütü PYD/YPG/PKK'yi daha fazla destek vermek için bir komisyon kurulacağı komisyonda kendisinin de bulunacağını belirtti.

HADSİZ BİLDİRİ

Daha sonra Sosyal Demokrat Parti resmi sayfasından PKK sempatizanı  Amineh Kakabaveh, Sosyal Demokrat Sekreteri Tobias Baudin ve partinin  uluslararası sekreteri Johan Hassel'in manifesto şeklinde yazısı yayımlandı.

Yazıda, terör örgütü PYD/YPG'nin sözde öz yönetimi ile ilişkilerin geliştirileceği, eski HDP Başkanı Selahattin Demirtaş'ında bırakılması için talepte bulunulacağı kaydedildi. 

Daha önce Sol Parti Milletvekili olarak görev yapan Amineh Kakabaveh, İslam aleyhinde skandal paylaşımlar yaptığı için istenmeyen adam ilan edilmiş ve partiden istifa etmek zorunda kalmıştı. Bağımsız milletvekili olarak meclise giren Kakabaveh, mecliste başbakanın güven oyu alabilmesi için kritik bir oyu terör örgütü PYD/PKK'nın lobisi için kullanıyor. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR