Talabani ailesi arasında iç çatışma: Peşmerge komutanı öldürüldü

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) bölgesinde iç gerilim büyüyor. Partinin kurucu lideri Celal Talabani'nin oğlu Pavel Talabani ile kuzeni Lahor Şeyh Cengi Talabani'nin arasındaki sözlü tartışma silahlı boyuta evrildi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.11.2021 07:45 GÜNCELLEME 27.11.2021 07:45 DÜNYA
Talabani ailesi arasında iç çatışma: Peşmerge komutanı öldürüldü
Talabani ailesi arasında iç çatışma: Peşmerge komutanı öldürüldü

İki eşbaşkandan Şeyh Cengi Talabani'nin 2 Kasım 2021 tarihinde partiden ihraç edilmesi sonrası, Lahor'un sağ kolu ve Peşmerge asayiş sorumlusu Albay Murat Kani yaşanan silahlı çatışmada öldü. Kudeyi ile birlikte, biri oğlu, iki koruması da aynı çatışmada hayatını kaybetti.

PKK ÇATIŞMANIN TARAFI

Süleymaniye merkezli bölgenin yönetimi sebebiyle çıkan çatışmaya terör örgütü PKK da dahil oldu. Şeyh Cengi Talabani lehine kavgaya müdahale eden PKK, bölge halkına dağıttığı broşürler ile "Pavel Talabani iktidarını devirin" çağrısı yaptı. Lahor Talabani'nin PKK'ya birçok noktada lojistik alan tahsis ettiği, yaralı teröristlerin tedavisi, sahte kimlik ve İran geçiş koridorlarının kullanımı konusunda destek verdiği belirtiliyor.

SUİKATLAR BAŞLAYABİLİR

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) eski Eşbaşkanı Lahor Talabani'nin tasfiyesi sonrası yaşanan çekişmede ilk kez kan dökülmesi, bölgede suikast ve infazlar döneminin başlangıcı olarak yorumlanıyor.

İç çekişmede öldürülen Albay Murat Kani, 2017 öncesinde Kerkük'te görev yaptı. Dönemin Peşmerge sorumlarından Murat Kani, Kerkük'te Türkmenlere yönelik birçok yağma, adam kaçırma, suikast ve işkence suçlarına karışan isim olma özelliği taşıyor.

KAYNAK : Türkiye Gazetesi / Yılmaz Bilgen
YORUMLAR 37 TÜMÜ
  • Misak-ı Milli 2 yıl önce Şikayet Et
    İsmi de Yahudi ismi dikkat edin..
    Cevapla
  • Tatlıcı adem 2 yıl önce Şikayet Et
    Çoktandır böyle güzel bir haber duymamıştım devamm mm
    Cevapla
  • Selam 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok iğrenç ırkçı yazılar görüyorum. Arkadaşlar her kavimden iyi ve kötü insanlar olabilir. Allah bizler kavim kavim, millet millet yarattığını söylüyor. Üstünlüğü kavme bağlamıyor, takvaya bağlıyor. Allah bizleri cahili söz ve davranışlardan muhafaza etsin inşallah. Allah'a hamdolsun bizler iman etmiş Müslümanlarız.
    Cevapla
  • Rotasız deli 2 yıl önce Şikayet Et
    doğru söylüyorsun selam elhamdülillah hepimiz Müslümanız derken keşke Müslümanla mü minide ayırt etseydin bir ikinci kulun rabbine teslimiyeti çok önemli karşındaki Müslüman kisvesi adı altında İslam a zarar veriyorsa bunun ırkçılıkla İslamiyet'le Müslümanlıkla alakası yok canım İslam da buuz ile cihat da var
    Cevapla
  • kişi 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar abd ye destek verip 2 milyon masum kadın çocuğun ölümğn sepep olan kansızlar ırkçı söylem yok Müslüman olan herkes bizim kardeşimiz müslümanlığı 5. sıraya koyan ırkçı bunlar Allah bir zalim bir zalimle cezalandırıyor elhamdülillah.
    Cevapla
  • Erkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir tarafı parayla destekleyip kışkırtcaksın hatta silah desteği verceksin yesinler birbirlerini
    Cevapla
  • Duyarlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok sevindirici bir haber. Allah Ülkemize ve Milletimize ihanet eden terör destekçilerini kendi elleriyle birbirine düşürsün. Sonları olur. Kahru perişan etsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR