Yunan Bakan'dan hadsiz sözler! Türkiye'nin hamlesi korkuttu

Geçtiğimiz günlerde Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile İspanya Başbakanı Pedro Sanchez arasında gerçekleşen görüşmeler, Yunanistan’da büyük yankı uyandırdı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.11.2021 17:26 GÜNCELLEME 27.11.2021 17:43 DÜNYA
Yunan Bakan'dan hadsiz sözler! Türkiye'nin hamlesi korkuttu
Yunan Bakan'dan hadsiz sözler! Türkiye'nin hamlesi korkuttu

Türkiye'nin siyasi ve ekonomik alanlarda kurduğu iş birlikleri, her geçen gün artıyor. Geçtiğimiz günlerde Ankara'da bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya gelen Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in görüşmesinin etkileri devam ediyor. Başkan Erdoğan ile Sanchez'in baş başa görüşmesinin ardından iki ülke arasında 6 anlaşmanın imzalanması, Yunanistan'ı rahatsız etti.

YUNAN HÜKÜMETİ TETİKTE

Türkiye'nin AB ile tam üyelik sürecinin gerekliliğine dikkat çekmesinin ardından ekonomik iş birliğini güçlendiren İspanya'nın Türkiye ile olan yakınlığı, Yunan hükümeti tarafından endişeyle takip edildi.

Erdoğan-Sanchez görüşmesinin ardından soluğu İspanyol basınının yanında alan Yunanistan Dışişleri Başkan Yardımcısı Miltiadis Varvitsiotis, Türkiye aleyhine hadsiz ifadeler kullandı.

"TÜRKİYE'NİN İSPANYA İŞ BİRLİĞİNDEN MEMNUN DEĞİLİZ"

İspanyol gazete El Pais'e konuşan Varvitsiotis, hükümetinin "Türkiye uluslararası hukuka aykırı davranıyor" iddialarını bir kez daha dile getirdi.

"Ankara ile Madrid arasında yapılan ve giderek güçlenen savunma alanındaki iş birliği anlaşmalarından mutlu değiliz" ifadelerini kullanan Yunan Dışişleri Bakan Yardımcısı'nın bu sözleri, Yunan hükümetinin güçlü Türkiye endişesinin yeni bir kanıtı oldu.

Röportajında, Türkiye'nin Akdeniz'de kurduğu askeri kuvvetin büyüklüğüne de dikkat çeken Varvitsiotis, Yunanistan'ın Türkiye'nin rolünü üstlenmek istediğini açık açık itiraf etti. Bu doğrultuda İspanya'nın kendilerine desteğini beklediğini belirten Varvitsiotis'in bu sözleri, Yunanistan'ın duyduğu rahatsızlığı bir kez daha kanıtladı.

 

 

YORUMLAR 61 TÜMÜ
  • TR 81 2 yıl önce Şikayet Et
    Niye yunanlı varvit efendi sen fransayla diğerleri ile flört ederken iyi !!! yaptıklarımız ortada iken biz ekonomi ve diğer alanlarda devam ediyoruz edicez ayrıca bunun için çok çalışıcaz suana kadar yaptiklariniz ortada biz sizi not aliyor unutmuyoruz birgun size tum dunya ulkeleri sorucak siz nasıl insansiniz diye
    Cevapla
  • Angaralı 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu yunanlar bana chp yi hatırlatıyor
    Cevapla
  • Recebali 2 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistandaki dedeagaça dikkat. Ordan saldırı olacak onu ben demiyorum. Bu yüzyılın evliyalarından nevşehirli Abdullah baba demiş 1991 de. Youtubeden bu ismi yaz videolarını izle
    Cevapla
  • Vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ey deyyüs yunan bizimle sizin aranızdaki fark biz dünyaya huzur gelsin diye uğraşırken siz şeytanın yolunda dünyada ve coğrafyamızda huzurve güveni bizmak için uğraşıyorsunuz.Nüfusunuz az ama size fırsat verilse dünyayı yakarsınız.Sizin ne haddinize İspanya ve Almanyaya karışmak.Zalim,katil yunan siz önce verdiğiniz sözde bir durun .18 tane adayı işgal ettiniz.Adaları cephaneye çevirdiniz.Aynaya bakın önce sizin ne halt yediğinizi görün.Onu bunu sorgulamayın.
    Cevapla
  • Eskiturkiyeyok 2 yıl önce Şikayet Et
    Korkun Türkiye geliyor eski Türkiye yok
    Cevapla
  • Vatansever TÜRKÜRT 2 yıl önce Şikayet Et
    Doğru diyorsunuz eski türkiye dediginizde korkak rumların korkulu rüyasıydı. Ordumuz herzaman IHTISAMLI ve KUDRETLI oldu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR