Almanya'dan Rusya'ya 'Ukrayna' uyarısı: Ağır bedel ödemek zorunda kalacak

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Ukrayna'ya yönelik her türlü saldırganlık yapılması durumunda Rusya'nın ağır bedel ödemek zorunda kalacağını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.11.2021 16:52 GÜNCELLEME 30.11.2021 17:44 DÜNYA
Almanya'dan Rusya'ya 'Ukrayna' uyarısı: Ağır bedel ödemek zorunda kalacak
Almanya'dan Rusya'ya 'Ukrayna' uyarısı: Ağır bedel ödemek zorunda kalacak

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Riga'daki NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı ve Stockholm'deki Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Bakanlar Konseyi öncesinde yazılı açıklama yaptı.

İki toplantıda Ukrayna ile ilgili gelişmelerin önemli konu olacağı bilgisini paylaşan Maas, Ukrayna sınırında Rusya'nın askeri faaliyetlerinden büyük endişe duyduklarını vurguladı.

NATO'NUN UKRAYNA'YA DESTEĞİ KESİNTİSİZ

Maas, Ukrayna'nın doğusunda ateşkes ihlallerinin ve AGİT'in gözlemci misyonunun engellenmesinin gerginliğin azaltılmasına katkı sağlamadığını aktardı.

Bu nedenle bugün NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda Ukrayna ile ilgili durumun tekrar ayrıntılı şekilde ele alınacağını belirten Maas, "NATO'nun Ukrayna'ya desteği kesintisizdir. Ukrayna'nın bağımsızlığı, toprak bütünlüğü ve egemenliği tartışma konusu olamaz. Rusya her türlü saldırganlık durumunda ağır bedel ödemek zorunda kalır." değerlendirmesinde bulundu.

"RUSYA'YA KAPI AÇIK"

Bakan Maas, şimdi gerilimi düşürmek için dürüst ve kalıcı adımların atılmasının önemine işaret ederek, Rusya ile görüşmek için kapının açık olduğunu kaydetti.

Maas, ayrıca NATO toplantısında Afganistan'daki durumun da kapsamlı şekilde ele alınacağını ifade etti.

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • nayır nolamaz 2 yıl önce Şikayet Et
    ukraynaya dikkat edilmeli başındaki adam dünyayı atese atabilir turkiye tarafsız kalmalı kafir kafirle savaş yapacaksa kendisi düşünsün bizi yine öne sürüp sonrada arkadan hançerlenmiyelim osmanlının yaptığı hataya düşmeyelim
    Cevapla
  • Muzaffer 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ille uçak krizine girdiğimizde ne NATO ne ABD ağır bedel ödetme ifadesini kullanmamıştı
    Cevapla
  • Bakbak 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Abd den daha delikanlí bir ulkedir.Rusya iyidir demiyorum ama Abd fransa ingilterw bu ulkelerden daha delikanli.
    Cevapla
  • Viladimir 2 yıl önce Şikayet Et
    Hans diyorki ukraynada var olan almanyanin hortumlarini kesemezsin.Enteresan olan Turkiyenin durumu amma berlin ve abd ne yapar bu dolar oyunu ile berlin ve abd bize dost değil akdenizdeki petrolumuzu de abd bizden alir nasilmi?yunanistana çöken abd ordusu ile...
    Cevapla
  • Memleket 2 yıl önce Şikayet Et
    Almanlar gecmisin acisini cikarmak istiyor galiba ama rusya toz eder. Abd babanizda kurtaramaz
    Cevapla
  • Eflaki 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Çin, Beyaz Rusya, kuzey Kore ve Moğolistan ile mi ABD ve Almanya'yı toz edecek.. ABD müttefik bulup kaybını minimize edip baş tutmayı pek sever..Olasi bir dünya savaşında batı Avrupa Pasifik ülkelerine kadar pek çok müttefik kendisine bulur..Rusya ile sınırı olmayan İspanya ve Fransa bile ABD nin safında yer alır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR