Zemmour: Müslümanları asimile olmaya çağırıyorum

Fransa'da cumhurbaşkanlığına aday olan aşırı sağcı gazeteci ve yazar Eric Zemmour, ülkedeki Müslümanları asimile olmaya çağırdı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.12.2021 08:14 GÜNCELLEME 02.12.2021 06:56 DÜNYA
Zemmour: Müslümanları asimile olmaya çağırıyorum
Zemmour: Müslümanları asimile olmaya çağırıyorum

Fransa'da cumhurbaşkanlığına aday olan aşırı sağcı gazeteci ve yazar Eric Zemmour, TF1 televizyon kanalında yaptığı açıklamada, Nisan 2022'de düzenlenecek cumhurbaşkanı seçimini kazanması halinde Fransızların ve "Fransız Müslümanların" cumhurbaşkanı olacağını savundu.

"Başkalarının aksine ben İslam ve İslamcılık arasında ayrım yapmıyorum. İkisi aynı şey. Ancak İslam ve Müslümanlar arasında ayrım yapıyorum. Tüm Müslümanları asimile olmaya, hukuki ve siyasi kural empoze eden İslam'ı uygulamayı reddetmeye çağırıyorum" ifadelerini kullanan Zemmour, Yahudilere 1789'da söylenen "Yahudilere ulus olarak hiçbir şey vermemeliyiz, Yahudilere birey olarak her şeyi vermeliyiz" şeklindeki ifadenin Müslümanlar için geçerli olduğunu iddia etti.

Zemmour, ayrıca kadınları en iyi savunan cumhurbaşkanı adayı olduğunu dile getirdi.

İSLAM DÜŞMANI, GÖÇMEN KARŞITI, AŞIRI MİLLİYETÇİ

Zemmour, aşırı muhafazakar, İslam ve göçmen karşıtı, milliyetçi ve ulus-devlet anlayışını benimseyen isim olarak öne çıkıyor.

Paris'te 1958'de Cezayir asıllı Yahudi bir ailede dünyaya gelen Zemmour, Eylül 2019'da bir televizyon programında Müslümanlara karşı nefreti körükleyen ifadeleri nedeniyle 3 bin avro para cezası çarptırılmıştı.

Mahkeme, programda Müslümanlara İslam ve Fransa arasında bir seçim yapması gerektiğini, banliyölerde başörtülü Müslüman kadınların Fransa'da İslam hakimiyeti kurmak istediğini ileri süren Zemmour'un bu açıklamalarının ayrımcılık içerdiğine hükmetmişti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • alp 2 yıl önce Şikayet Et
    tipitip
    Cevapla
  • çepni türkmen 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa'da Siyasetle uğraşan Yahudi asıllı siyasetçiler milliyetçilik maskesi ile müslüman düşmanlığı yapıyor Türkiye'de iktidar belki görüyor ama muhalefetin kulakları tıkalı
    Cevapla
  • Uğur 2 yıl önce Şikayet Et
    İstediğiniz kadar yırtının, İslâm dünyaya hakim olacak. Belki sana nasip olur, belkide olmaz.
    Cevapla
  • Mesut 2 yıl önce Şikayet Et
    Ölmüş olan Türk düşmanı Charles Aznavour'a ne kadar da benziyor, din düşmanı, şarapçı
    Cevapla
  • filozof 2 yıl önce Şikayet Et
    Daha dün macron Müslüman cemaatlerin parasına el koydu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR