Sincar tehlike altında: Terör örgütü PKK'dan 'ikinci Kandil' hamlesi

Sincar için IKBY ile çekilme anlaşması yapan terör örgütü PKK, ilçeyi terk etmediği gibi bölgenin altını tünellerle doldurdu. Sincar Belediye Başkanı Mahma Halil, "Terör örgütü bölgede daha uzun süre kalmayı planlıyor" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.12.2021 07:21 GÜNCELLEME 02.12.2021 07:21 DÜNYA
Sincar tehlike altında: Terör örgütü PKK'dan 'ikinci Kandil' hamlesi
Sincar tehlike altında: Terör örgütü PKK'dan 'ikinci Kandil' hamlesi

Terör örgütü PKK, Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar'ı yeni bir üsse çevirdi. Musul'dan üst düzey bir yetkili, teröristlerin Sincar Dağı'na en az yeni 20 tünel kazdığını ve orada bir yerleşim merkezi kurulduğunu doğruladı. Özellikle son dönemde Suriye'den üst düzey yetkililerin aileleriyle birlikte yeni bölgelere taşındıkları belirtildi.

Örgüt üyelerinin Sincar Dağı'ndaki yeni karargahlarından birini sahra hastanesi haline getirdiği dile getirildi. Adının açıklanmasını istemeyen yetkili, PKK'nın bu son hamlesinin Sincar'ı başka bir Kandil'e dönüştürme eğilimi olarak nitelendirdi.

ANADOLU AJANSI'NIN SİNCAR'DA GÖRÜNTÜLEDİĞİ TERÖR KAMPLARI

BÖLGENİN TOPOĞRAFYASINI DEĞİŞTİRİYORLAR

PKK'nın tünel kazmaya devam ettiğini söyleyen Sincar Belediye Başkanı Mahma Halil, "Sincar dağ koridorlarının coğrafyasını ve bölgenin topoğrafyasını değiştirip bölgeyi onlar için yeni bir güvenli liman haline getiren tünelleri kazmaya devam ediyorlar" dedi.

Halil şunları kaydetti:

"Mali ve askeri imkanların varlığından yararlanarak bölgede daha uzun süre kalmayı planlıyorlar. Sincar Anlaşması'nın bir yıldan fazla bir süre önce imzalanmış olmasına rağmen, hiçbir etkisi yok. Bağdat'taki federal hükümetten Sincar'ı korumasını istedik ancak bir sonuç alamadık."

ANADOLU AJANSI'NIN SİNCAR'DA GÖRÜNTÜLEDİĞİ TERÖR KAMPLARI

İPEK YOLU OLARAK KABUL EDİLİYOR

Bölgesel Kürt Yönetimi'nden Macid Şenkali PKK üyelerinin aldıkları dış destekle Sincar'ı ele geçirmeyi planladıklarını söyledi.

Şenkali şöyle devam etti:

"Silahlı örgüt üyeleri arabaların rahat geçebileceği ve içinde yaşanabilecek tüneller kazdılar. Sincar Dağı'nı yeni bir üs alanı yapmayı planlıyorlar. Çünkü Sincar'ın jeopolitik konumu çok önemli. Bir yanda Suriye-Irak sınırı, diğer yanda birkaç bölgenin önemli kavşağı bulunuyor. Sincar'ın İran ve hatta Amerika tarafından bir siyasi baskı aracı olarak kullandığı bir sır değil."

ANADOLU AJANSI'NIN SİNCAR'DA GÖRÜNTÜLEDİĞİ TERÖR KAMPLARI

SİNCAR'DAN VAZGEÇMEK İSTEMİYORLAR

Iraklı siyasi analist Bistun Rasul ise, "Sincar'daki yüzlerce militan burayı terk etmek istemediğini söyledi. Gitmemelerinin temelinde petrol, tarımsal ürünler, hayvancılık ve kaçakçılığı yoluyla elde edilen büyük ekonomik kazançlar yatıyor. Suriye, Türkiye, Irak ve İran'ı birbirine bağlayan İpek Yolu olarak kabul edilen Sincar'dan vazgeçmek istemiyorlar" diye konuştu.

KAYNAK : Yeni Şafak Gazetesi
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • KAPTAN 2 yıl önce Şikayet Et
    O toprakların sınırlarımız içine girmesi 2023 ten sonra kolaylaşacak.Şu an son aşamasında olan milli silahlarımız işi dahada kolaylaştıracaktır.
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 2 yıl önce Şikayet Et
    Kuzey Suriye yıldırım operasyonları ile ilhak edilmeli, oradaki enerji yatakları Türkiye'nin hakkı, birincisi Misak-ı Milli sınırları içinde olan yerler Kuzey Suriye-Kuzey Irak, ikincisi bu bölgelerden 40 yıldır Türkiye'ye terör ve savaş yoluyla verilen trilyon dolarlık zarara karşılık tazminat olarak bile bizim hakkımız olan yerler, üçüncüsü haçlı itleri pkk/ypg teröristleri haklarımızı gasp edip petrolden kazandıkları milyarlarca dolar ile tekrar bize saldırıyorlar sırf bu yüzden bile Kuzey Suriye acilen ilhak edilmeli, her sene 50 milyar dolar paramız sadece enerji yüzünden yurt dışına çıkıyor, doları ancak bu operasyonlar durduruuuur.
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Pkk terör örgütüne karsi sincarda büyük taaruz gecilmeli
    Cevapla
  • zafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Ezidiler önce kendi içlerindeki hainleri temizlesinler, bak sizin oralar yetmiyor bize de geliyorlar. Bütün ezidiler HDPKK da toplanmış.
    Cevapla
  • ademoğlu 04 2 yıl önce Şikayet Et
    Gjdecen bombAyi birakacan dönecen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR