İlham Aliyev, Nobel ödüllü bilim adamı Aziz Sancar'ı kabul etti

Nobel ödüllü Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.12.2021 21:18 GÜNCELLEME 02.12.2021 21:48 DÜNYA
İlham Aliyev, Nobel ödüllü bilim adamı Aziz Sancar'ı kabul etti
İlham Aliyev, Nobel ödüllü bilim adamı Aziz Sancar'ı kabul etti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Nobel ödüllü Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar’ı kabul etti. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Sancar’ın 2. Karabağ Savaşı'ndaki zaferinden dolayı Cumhurbaşkanı Aliyev'i tebrik ederek, tüm Türk dünyasının bu zaferden gurur duyduğunu ifade ettiği aktarıldı.

SANCAR'A TEŞEKKÜR: BÜYÜK İNSANLIK ÖRNEĞİ GÖSTERDİ

Tebrik için Sancar’a teşekkür eden Aliyev ise, 2. Karabağ Savaşı sırasında Azerbaycan’ın haklı davasına gösterdiği desteğe ve Azerbaycan’ın sesini dünyaya ulaştırma için gösterdiği çabalar nedeniyle kendisini takdir ettiğini belirtti. Savaş sırasında Ermenilerin Gence'yi bombalaması sonucu anne ve babasını kaybeden bir çocuğa Sancar’ın yardım ettiğini hatırlatan Aliyev, bunu büyük bir insanlık örneği olduğunu kaydetti.

İlham Aliyev, Nobel ödüllü bilim adamı Aziz Sancar'ı kabul etti

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKİLDİLER

Türk dünyasının önemli bir şahsiyeti olan Sancar’ın Azerbaycan’a ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Aliyev, Azerbaycan halkının Sancar’a bir bilim adamı ve vatansever olarak büyük saygı ve sevgi duyduğunu vurguladı. Aliyev ve Sancar görüşmenin ardından hatıra fotoğrafı çektirdi.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 27 TÜMÜ
  • abdulbaki 2 yıl önce Şikayet Et
    aziz sancar adı gibi aziz bi insan. ülkesine gönlünü vermiş bu büyük alim, insanlığa örnektir. keşke arkabaları pkk ile kucaklaşır iken o ülkesini temsilde her kesi geçerek, vatan ve millet dersi vermiş oldu. ellerinden öpüyoruz hocam.
    Cevapla
  • selahaddin 2 yıl önce Şikayet Et
    aziz hocam siz bilim insanısınız insanlık sizin önünüzde el pençe durmalı! biliyoruz siz saygıdan dolayı duruşunuz hep mütevazi ama biz sizin ve sizin gibi insanlara saygı duyar hürmet eder ve sizi gelecek neslimize rol model gösteririz tebrikler başarılar hayırlı uzun ömür dileriz
    Cevapla
  • Bozkurt 2 yıl önce Şikayet Et
    Başlar rükûda egildikce kâfir karşısında dimdik durur.
    Cevapla
  • 1903 2 yıl önce Şikayet Et
    Aziz hoca sen aziz ol inşallah
    Cevapla
  • Ertuğrul soygazi 2 yıl önce Şikayet Et
    Chp zihmiyeti den hiç tebrik eden ve can azarbaycanın yanında gören duyan varmı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR