ABD Dışişleri Bakanı Blinken'den İran'a "anlaşmaya dön" çağrısı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İran'ın 2015'te imzalanan nükleer anlaşmaya dönmesini isteyerek Tahran yönetiminin müzakerelere katılmak için hala zamanı olduğunu söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.12.2021 20:27 GÜNCELLEME 02.12.2021 20:27 DÜNYA
ABD Dışişleri Bakanı Blinken'den İran'a "anlaşmaya dön" çağrısı
ABD Dışişleri Bakanı Blinken'den İran'a "anlaşmaya dön" çağrısı

İsveç'in başkenti Stockholm'de devam eden Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 28. Dışişleri Bakanları Konsey Toplantısı'nda bulunan Blinken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid ile görüşmesinin ardından basın toplantısı düzenledi.

Görüşmelerde İran'ın ele alındığını söyleyen Bilinken, İran'ın 2015 nükleer anlaşmasına dönmek için müzakerelere iyi niyetle katılıp katılmayacağını 2 gün içinde öğreneceğini dile getirdi.

Blinken, İran'ın Viyana müzakerelerine anlamlı bir şekilde katılması için hala zaman olduğunu da sözlerine ekledi.

Rusya'nın son haftalarda Ukrayna sınırında artan askeri faaliyetlerinden de derin endişe duyduklarını kaydeden Bilinken, "Rusya, son haftalarda Ukrayna sınırında askeri güç topluyor. Ukrayna'nın bağımsızlığını ve egemenliğini destekliyoruz. Bu krizin diplomatik yollarla çözülmesini istiyoruz. Çözüm için her iki tarafla da görüşmeye hazırız. Ukrayna'nın, Rusya'ya herhangi bir tehdit oluşturduğuna inanmıyoruz." ifadelerini kullandı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 2
  • Muro 2 yıl önce Şikayet Et
    Iyi de anlaşmayı bozan kendileri iran dönse ne olacak her sene aynı nr usa bozacak hem suçlu hem güçlü diye buna denir anlaşmayı bozan usa ve avrupa iran değil
    Cevapla
  • Ahm 2 yıl önce Şikayet Et
    Şeytan amerika sende 1954 tarihine don
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR