GKRY lideri Anastasiadis'ten skandal Türkiye ve Osmanlı açıklaması

Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, 3 gün sürecek temasları kapsamında Güney Kıbrıs Rum Yönetimine gitti. Papa'nın ziyareti kapsamında konuşan GKRY lideri Nikos Anastasiadis yine Türkiye'yi skandal ifadelerle hedef aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.12.2021 01:39 GÜNCELLEME 03.12.2021 09:12 DÜNYA
GKRY lideri Anastasiadis'ten skandal Türkiye ve Osmanlı açıklaması
GKRY lideri Anastasiadis'ten skandal Türkiye ve Osmanlı açıklaması

Anastasiadis tarihi gerçeği görmezden gelerek "Kıbrıs Osmanlı'nın parçasıdır" ifadelerinden rahatsızlık duyduğunu belirtti.

Papa'yı taşıyan uçak, saat 15.00 sularında Larnaka Havalimanı'na indi. Papa, GKRY lideri Nikos Anastasiadis'i Rum Başkanlık Sarayı'nda ziyaret etti. Papa, burada resmi törenle karşılandı.

Karşılamada Anastasiadis'in yanı sıra Rum siyasiler, din adamları ve ilgili diğer yetkililer yer aldı. Anastasiadis Papa'yı karşılarken "Papa'yı ağırlamanın bir onur olduğunu" belirterek, Ada'nın tarihçesini anlattı.

SKANDAL SÖZLER!

"Roma Katolik Kilisesi başkanının (Papa olarak) ikinci ziyareti, Kıbrıs için tarihidir." diye konuşan Anastasiadis, Kıbrıs'ta çözümsüzlük noktasında Türkiye'yi suçlayarak, "Kıbrıs Osmanlı'nın parçasıdır" söyleminden rahatsızlık duyduklarını kaydetti.

Rum lider, Papa'ya ithafen "Buradaki varlığınız Kıbrıs sorununun çözümü için harcadığımız çabalar açısından önemli." ifadelerini de kullandı.

YORUMLAR 22 TÜMÜ
  • Kıbrıs 2 yıl önce Şikayet Et
    Zorunuza gitsede gitmesede kirbris Osmanlı'nın parçasıdır.
    Cevapla
  • Dünya gündemi 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu bir proje, bu bir göz dağı. Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak Türkiye’ye geri adım attırma çalışması. bunlar bir araya geldi birbirine destek veriyor . Biz islam coğrafyasında neredeyiz? onlar bir birine sahip çıkıyor bizde birbirimizle savaş yapıyoruz ..
    Cevapla
  • Selçuk 2 yıl önce Şikayet Et
    Uyuyan bir dev devleti uyandırdınız o kadar devletin sinir uçlarına baskı yapıp tehdit algılamasını sağladınız ki dev uyandı şimdi korkun öyle güçlü ki bunu en iyi siz biliyorsunuz uyanış Kafkasya’dan başladı Balkanlar Orta Doğu,dan Körfez yarım adasına Atlantik’ten Çin setine kadar uzanan bir büyüklükte. Kudretli bir güç. Bu güçten en çok korkan ve bu gücü en iyi tanıyan Başta Çin Ve Haçlılar. Akıttığınız kanda boğulucaksınız. Tecavüz ettiğiniz yeraltı kaynaklarını kullanıp aç susuz bıraktığınız hatta işkence ve zorbalıkla öldürdünüz tüm mahsumların hesabını vereceksiniz. Ana rahmindeki öldürdüğünüz çocukların hesabını vereceksiniz.
    Cevapla
  • İslam Sancağı 2 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı'dan gelen kan hakkıyla Kıbrıs, Adalar Denizi ve Batı Trakya'nın tamamı Türkiye'ye aittir, İngiliz-İtalyan oyunlarıyla topraklarımızı gasp edip Müslümanlara 1821'den itibaren vahşi soykırımlar yapan siz eşkıya Rum-Yunan çeteleri hesap vereceksiniz..
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Evetttt "Kıbrıs Osmanlının bir parçasıdır" söyleminden rahatsız olan Yunan söylemi ve kartını görüyoruzzzz. Veeee RESTİ GÖRÜYORUZZ.. oyunda artırıma gidiyoruzzz. "YUNANİSTAN OSMANLININ BİR PARÇASIDIR" seyiyesine çıkardıkk..Hadi bakalım !! Ayrıca Irak'a gidip Pullar bastıracak derecede heryere burnunu sokan Vatikan ve PAPA'nın bu tutumlarını da not etmeye devam ediyoruz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR