Başkan Erdoğan ve Putin'den önemli telefon görüşmesi

Son Dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü. Görüşmede Türkiye'nin arabulucuk teklif ettiği Rusya-Ukrayna gerilimi de konuşuldu.

ABONE OL
GİRİŞ 03.12.2021 18:25 GÜNCELLEME 03.12.2021 18:44 DÜNYA
Başkan Erdoğan ve Putin'den önemli telefon görüşmesi
Başkan Erdoğan ve Putin'den önemli telefon görüşmesi

Erdoğan, Putin görüşmesinde, Türkiye- Rusya ilişkilerini geliştirecek hususlar ele alındı. Azerbaycan-Ermenistan arasında yaşanan gelişmeler ile Suriye, Libya ve Ukrayna başta olmak üzere bölgesel konular da değerlendirildi. 

UKRAYNA-RUSYA GERGİNLİĞİNDE TÜRKİYE ARABULUCULUK İÇİN DEVREDE

Moskova ve Batı’yı karşı karşıya getiren Ukrayna geriliminde Türkiye arabuluculuk önerisinde bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili "Burada bizim tavrımız belli. Biz özellikle başta Kırım Türkleri ile alakalı yaklaşım olmak kaydıyla, bölgede bir barışın egemen olmasından yanayız. Dost Rusya’yla ve özellikle Sayın Putin’le bu tür konuları bu şekilde müteaddit defalar görüştük, görüşüyoruz. Temennimiz odur ki bu bölge savaşın egemen olduğu bir bölge olmasın. Bu bölge barışın hakim olduğu bir bölge olarak geleceğe yürüsün. Bu konudaki tavrın olumlu istikamette gelişmesi arzumuzdur. Bununla ilgili arabuluculuk olur, kendileriyle bu konuyu görüşmek olur, gerek Ukrayna’yla gerek Sayın Putin’le bu görüşmeleri geliştirerek inşallah bunun çözümünde bizim de bir payımızın olmasını isteriz." ifadelerini kullanmıştı.

Bahçeli'nin hediye ettiği tabloya Rusya'dan açıklama geldiBahçeli'nin hediye ettiği tabloya Rusya'dan açıklama geldi

YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • Uğur 2 yıl önce Şikayet Et
    Barıştıralıö da birlik olup bize mi saldırsınlar Suriye Libya'da kafkasyada her yerde doğal rakibimizdir Rusya
    Cevapla
  • Süleyman 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence reis Putin'e elini çabuk tut ben iki taraflı oynayıp oyalayadururken demeli Rusya bir an önce alsın Avrupa'ya açılması gerek ganimet orada bu taraflarda pek bir şey elde edemez ancak kendini yer bitirir Türkiye ile sürekli uğraşmak yerine önüne bakmalı
    Cevapla
  • Adem 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd ve batinin karistiramadigi bi bolge kaldı o da karadeniz.. bolgedeki kargaşa bizim aleyhimizedir.. ruslar haklı bolgeye ha ABD girmiş ha şeytan hic farkı yok.. Elhamdulillah Rusya uzerindede ukrayna uzerindede sozumuz hem dostane hemde yapicı. gorulmekte..
    Cevapla
  • Topal kurbaga 2 yıl önce Şikayet Et
    Aslinda Rusyada bu alcak homorikalilarin yüzünden´hatta avrupa bile bu homorikan ezikligi büzüklügü yüzünden her millet gibi halkina iyi emniyetli hayat kurma gayreti icinde olan bir ülke..Türkiye gibi Rusyada eski Rusya degil´tabiki hala eski kominist kafasi olanlarda hala var´bu Türkiyedede var ama zaman kominizm zaman degil´aslinda dünya fa$izmide kominizmide gördü ögrendi ama diger yandan bu gün NATO cercevesi altinda tüm dünyayi ele gecirmek isteyen dünya milletlerini e$ek yerine koyan bin sirtina yürrüü diyen bir homorika var.Bir Ruslarin birde homorikalilarin yaptiklarin bakin.!!! Dünya bu sevimsiz homorikalilardan nefret ediyor ama borclu olduklari icin sesleri cikmiyor.
    Cevapla
  • Zeki 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya haklıdır, daha önce batı tarafından Rusya'yı parçaladılar ve Rusya şimdi güçlenince doğal olarak topraklarını geri istiyor. Batı Rusya dan ayrılan devletleri kendi safına çekip Rusya ya düşman etti. Aynı şey bizimde başımıza gelecek, Yunan adalarında Batı ile karşı karşıya geleceğiz. Taraf tutmuyorum fakat Batı için herzaman Rusya ve Türkiye düşmandır, iyide olsak bizi herzaman kötü göstermeyi başarıyorlar maalesef.
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Suriye'de 34 askerimizi gözümüze baka baka vurup öldürürken de haklı mıydı? Nedir bu Rus hayranlığı arkadaş? Rus bizden nefret eder ve her yerde öncelikli düşmanımızdır.
    Cevapla
  • İskender 2 yıl önce Şikayet Et
    Zalimi haklayan alçak..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR