YPG, DEAŞ'lıları Peşmerge'nin üzerine saldı: Gerilim had safhada

Kuzey Irak'ta son 1 haftada bomba ve pusuyla öldürülen 30'a yakın Peşmerge'ye Suriye'de terör örgütü YPG'nin serbest bıraktığı 200'den fazla DEAŞ mensubunun pusu kurduğu öne sürüldü

ABONE OL
GİRİŞ 08.12.2021 11:28 GÜNCELLEME 08.12.2021 11:29 DÜNYA
YPG, DEAŞ'lıları Peşmerge'nin üzerine saldı: Gerilim had safhada
YPG, DEAŞ'lıları Peşmerge'nin üzerine saldı: Gerilim had safhada

ABD'nin desteklediği terör örgütü PKK/YPG, para karşılığı serbest bıraktığı DEAŞ'lı militanları Irak'ın kuzeyindeki Peşmerge'nin üzerine saldı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile Irak merkezi yönetimi arasında tartışmalı olan bölgelerde 28 Kasım'ndan bu yana pusu ve saldırılarda öldürülen 30'ya yakın Peşmerge'yle ilgili çarpıcı bir açıklama geldi.

Musul, Kerkük, Selahaddin gibi bölgelerde yeniden faal duruma geçen terör örgütü DEAŞ mensuplarına geçtiğimiz haftalarda Suriye'deki hapishanelerden salınan örgüt elemanlarının da katıldığı öne sürüldü.

IKBY'nin silahlı gücü Peşmerge komutanlarından biri ismini vermeden yaptığı açıklamada Erbil ve Bağdat arasındaki anlaşmazlıktan doğan otorite boşluğunu kullanarak suikastleri düzenleyen DEAŞ'lıların bir kısımını bu grupların oluşturduğunu belirtti.

Terör örgütü YPG/PKK, Suriye'nin kuzeyinde hakimiyetindeki hapishanelerden yüzlerce DEAŞ'lıyı para karşılığı serbest bırakmıştı.

Irak ordusu ile Peşmerge DEAŞ'a karşı iş birliği konusunda anlaştıIrak ordusu ile Peşmerge DEAŞ'a karşı iş birliği konusunda anlaştı

DEAŞ'ın Süleymaniye'de düzenlediği saldırıda 1 Peşmerge öldü, 3'ü de yaralandıDEAŞ'ın Süleymaniye'de düzenlediği saldırıda 1 Peşmerge öldü, 3'ü de yaralandı

DEAŞ, Süleymaniye'de Peşmerge'ye saldırdı: 5 ölüDEAŞ, Süleymaniye'de Peşmerge'ye saldırdı: 5 ölü

SEBEP SİNCAR ANLAŞMASI

Sincar Ezidi Meclisi kurucularından Haydar Şeşo, "Sincar anlaşması uyarınca tartışmalı bölgelere Peşmerge ile Irak ordusundan oluşan ortak güçler konuşlanacak, yasal olmayan tüm silahlı güçler bölgeyi terk edecekti. Anlaşmanın uygulanmaması DEAŞ'a alan açıyor, teröristler bunu fırsat bilip Peşmerge güçleri, Kürt köyleri ve sivil halka saldırıyor" dedi.

Sincar anlaşması gereği bölgeden tamamen çıkmak zorunda olan YPG'nin, yine bölgede yasaklı duruma gelen Haşdi Şabi güçleri ile gizli ortaklık kurduğu öne sürülmüştü.

BASRA'DA BOMBALI SALDIRI

Irak'ın Basra kentindeki Cumhuri Devlet Hastanesi yakınlarında park halinde bulunan bomba yüklü bir araç patladı. 4 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. Saldırıyı DEAŞ'ın düzenlediği sanılıyor. Basra Valisi, 3 günlük yas ilan edildiğini duyurdu. Dışişleri Bakanlığı, saldırıyı kınayarak halka ve hükumete başsağlığı diledi.

YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Cemal isik 2 yıl önce Şikayet Et
    Hesap etmedikleri bir sey var parali askerlerle topragi vatani icin savasanlar bir olmaz
    Cevapla
  • Fırtına 2 yıl önce Şikayet Et
    PKK da deaş aynı elbiseyi giy deaş elbiseyi çıkar pkk ikisi de aynı gavurların planı bu
    Cevapla
  • cesars 2 yıl önce Şikayet Et
    ypg hdp pkk kürtleri sömürüyoronların üzerinden zengin olup kesyi dolduruyor çocukları son model araç yanlarında manken hatunlar yüzme havzlu evlerde zevki srfa içinde yaşıyor burdada yarı ermeni yarı kürt ahmaklar ölüme göderiliyor abd kimseye acımaz sen ölsen kimse oralı bile olmaz türkiyey karşı bu aptalları kullanıyorlar hala akıllanmıyorlar
    Cevapla
  • Mehmet cevat 2 yıl önce Şikayet Et
    Başkasın çocuğunu ölüme gönderen kendi çocuğu zevki sefa süren vilada ve havuzlu keyfini süren inşallah kendi pilani yaptığı yalanı İnşallah kendi çocuğunü başına gelir o hawuzlada boğulsun kurduğu pilav başına gelsin yalan yazaninde başına gelsin inşallah amin
    Cevapla
  • Hanifi Çifçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Yeyin Birbirinizi Emperyalist
    Cevapla
  • azim 2 yıl önce Şikayet Et
    Yiyin birbirinizi, Rabbim hepinizi kahretsin inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR