Rusya'nın, tehlike oluşturduğunu öne sürdüğü Ukrayna gemisi, rotasını çevirdi

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Kerç Boğazı'na doğru ilerlediğini öne sürdüğü Ukrayna donanmasına ait geminin rotasını geri çevirdiğini bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.12.2021 02:08 GÜNCELLEME 10.12.2021 02:11 DÜNYA
Rusya'nın, tehlike oluşturduğunu öne sürdüğü Ukrayna gemisi, rotasını çevirdi
Rusya'nın, tehlike oluşturduğunu öne sürdüğü Ukrayna gemisi, rotasını çevirdi

FSB'den yapılan yazılı açıklamada, Kerç Boğazı'na ilerlediği öne sürülen Ukrayna donanmasına ait "Donbas" adlı geminin rotasını geri çevirdiği belirtildi.

Açıklamada, geminin, Rusya'nın taleplerine karşılık vermediği, faaliyetlerinin ise kışkırtmaya yönelik ve deniz seyrüseferi açısından tehlike oluşturduğu iddia edildi.

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, Ukrayna merkezli Lb.ua sitesine yaptığı açıklamada, "Rus gizli servisinin bir kurtarma gemisini tehdit olarak görmesi şaşırtıcı. Azak Denizi paylaşılan bir denizdir ve orada yasalara uygun şekilde bulunuyoruz." dedi.

Rusya, 'Ukrayna'ya saldırma planı' iddiaları yalanladıRusya, "Ukrayna'ya saldırma planı" iddiaları yalanladı

Son dakika haberi... Putin'e şoke eden tehdit: Çok sayıda Rus askeri ölecek!Son dakika haberi... Putin'e şoke eden tehdit: Çok sayıda Rus askeri ölecek!

Azak Denizi ile Karadeniz'i birleştiren Kerç Boğazı, Rusya'nın Kırım'ı yasa dışı ilhakından bu yana zaman zaman Rusya ile Ukrayna ve Batılı ülkeler arasında gerginliğe sahne oluyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 3
  • Tsli 2 yıl önce Şikayet Et
    Rus Ukrayna konusunda azdı. Madem orda Rus var zamanında neden Çeçenler imizi kırdın. Onlara neden bağımsızlık vermedin.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Adalet dağıtan dürüst ve çok güçlü bir devlet bu alçak abd, kalleş rusya ve sömürgeci batıya dur yeter demediği sürece ülkeler arası haksızlık gasp ve alçaklık dünyada bitmez. Türkiye bu dayılık görevini üstlenebilirdi ama 100 sene evvel olduğu gibi bizi yine içten kemirtip engelliyorlar yoksa Türkiye nükleer silahta yapar dünyanın dürüst ve adil dayısıda olur tüm haksızlıklara masaya yumruk vurup dur derdi ama ah şu içimizdeki truvalar yokmu, hırsız içimizdeyken işimiz çok zor
    Cevapla
  • Haber 2 yıl önce Şikayet Et
    Putin in siyasi sonu geliyor bence
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR