İspanya, et tüketimini düşürmeyi hedefliyor

Tüketim Bakanı Garzon, et tüketiminin azaltılmasına ilişkin girişimlerini sürdüreceğini söyledi. Kararlılık vurgusu yapan Garzon, "Bu tartışmayı kazanacağız" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.12.2021 14:21 GÜNCELLEME 15.12.2021 14:21 DÜNYA
İspanya, et tüketimini düşürmeyi hedefliyor
İspanya, et tüketimini düşürmeyi hedefliyor

İspanya'da Tüketim Bakanlığı, iklim değişikliğinin etkilerini en aza indirmek için aldığı kararlarla dikkat çekiyor.

Tüketim Bakanı ve aynı zamanda komünist görüşlü Birleşik Sol (IU) partisinin liderliğini yapan Alberto Garzon, bu yıl içinde çıkartılan kanun hükmündeki kararnamelerle iddia oyunlarının ve çocuklara yönelik şekerli ürünlerin reklamlarını yasakladı.

ET TÜKETİMİ KONUSU

Garzon, şimdiye kadar gerek hükümet içinde gerek İspanyol toplumunda yeterli desteği bulamadığı, et tüketiminin düşürülmesine ilişkin girişimlerini devam ettireceğini vurguladı.

İspanya'da yılda kişi başına ortalama 90 kilogram et tükettiğini ve bunun İspanyol Gıda ve Beslenme Ajansı'nın önerdiği miktarın neredeyse 4 katı olduğunu dile getiren Garzon, İspanya'nın diğer AB ülkelerine nazaran et tüketimi konusunda bilinçlenme ve duyarlılık anlamında çok geride olduğunu savundu.

"BU TARTIŞMAYI KAZANACAĞIZ"

Tüketim Bakanı, "et tüketimini bitirmek gibi bir ideallerinin olmadığını ancak toprak, çevre ve hava kirliliğine yol açan kapalı sistem hayvancılık ile binlerce kilometre uzaklıktan gelen tarım ürünlerinin azaltılmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını" aktardı.

İspanya'da muhalefetteki sağ partilerin ve hayvancılık sektör çalışanlarının tepkisini alan Garzon, "Bu tartışmayı kazanacağız. İnsanlar her geçen gün daha fazla bilinçleniyor ve bu fikre destek veriyor. Akdeniz diyeti olan bir ülkede 6-9 yaş arası çocukların yüzde 40'ının obez olması ya da gıda sağlığı sorununun zenginlere nazaran fakirlerde iki kat fazla görülmesi kabul edilemez." değerlendirmesinde bulundu.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR