Güney Kore’de korkutan rakamlar: Ölüm rekoru kırıldı!

Güney Kore’de Covid-19’a bağlı ölümlerde son 24 saat içinde 109 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından ülkede günlük vaka sayısında yeni bir rekor kırıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.12.2021 10:15 GÜNCELLEME 23.12.2021 12:43 DÜNYA
Güney Kore’de korkutan rakamlar: Ölüm rekoru kırıldı!
Güney Kore’de korkutan rakamlar: Ölüm rekoru kırıldı!

Geçtiğimiz Kasım ayında salgın tedbirlerinin gevşetildiği Güney Kore’de, Covid-19 vakalarının artmasının ardından sağlık yetkilileri, Cumartesi günü yaptıkları açıklamayla sıkı kuralları geri getirdiklerini duyurmuştu.

KORONAVİRÜS ÖLÜMLERİNDE REKOR

Akşam 21.00’den sonra sokağa çıkma kısıtlaması getirilen ve restoran ya da kafe gibi yerlerde 4 kişilik sınır konulan ülkede son 24 saat içinde Covid-19’a bağlı 109 can kaybının olduğu açıklandı. Böylece ülkede günlük vaka sayısında yeni bir rekor daha kırıldı.

Güney Kore’de bugün çoğunluğu delta mutasyonu olmak üzere 6 bin 919 yeni vaka tespit edildiğini bildirirken, ülkede Covid-19’a bağlı ölümlerde toplam sayı bugün itibariyle 5 bin 15 olarak kaydedildi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 3
  • Mmm 2 yıl önce Şikayet Et
    Nüfusa göre bizimde farkımız yok aynıyız Güney Kore nüfusu 55 milyon
    Cevapla
  • osmanlı torunu 2 yıl önce Şikayet Et
    hani çinliler aşı olmuşduya bize dayattıkları aşı demekki bir işe yaramıyor
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Güney Kore, Pfizer-Biontech, Moderna, Astra Zeneca aşılarını kullanmış. Çin aşısını değil! Sinovac'ın da aslında bunlardan bir farkı yok. Ama genel olarak bütün aşıların koruyuculuğu yok denecek kadar az gibi.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR