Taliban yönetimi 2 bakanlığı kapattı

Afganistan'da Taliban yönetimi, Barış ve Parlamento İşleri Bakanlıklarının kabine listesinden çıkartıldığını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.12.2021 10:59 GÜNCELLEME 26.12.2021 10:59 DÜNYA
Taliban yönetimi 2 bakanlığı kapattı
Taliban yönetimi 2 bakanlığı kapattı

Taliban geçici hükümetinin Sözcü Yardımcısı Bilal Kerimi, basına yaptığı açıklamada, eski yönetimde bulunan Barış ve Parlamento İşleri Bakanlıklarının kabine listesinden çıkartıldığını söyledi.

Ayrıca önceden bulunan Bağımsız Seçim ve Seçim Şikayet Komisyonlarının da kapatıldığını ifade eden Kerimi, bu komisyonların lazım olduğu zaman tekrar açılacağını belirtti.

Kapatılan bakanlık ve komisyonlarda çalışan memurların durumuna ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan, Taliban geçici hükümeti Kadın İşleri Bakanlığını kabinesinden çıkarmış ve yerine İyiliğe Davet ve Kötülükten Sakındırma Bakanlığını getirmişti.

Eşref Gani liderliğindeki eski hükümet döneminde kurulan Barış Bakanlığı, Taliban ile barış müzakerelerini yürütüyordu.

Afganistan'daki seçimlerin planlanması, gerçekleştirilmesi ve gözlemlenmesi için 2006'da kurulan seçim komisyonları çalışanlarına yönelik daha önce defalarca saldırı düzenlenmişti.

Taliban'ın eylülde geçici hükümetini açıklamasının üzerinden yaklaşık 4 ay geçmesine rağmen henüz hiçbir ülke Taliban hükümetini resmen tanımadı.

Taliban'ı 1996-2001'de Afganistan'a hakim olduğu dönemde de sadece Pakistan, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri resmen tanımıştı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 4
  • istanbul 2 yıl önce Şikayet Et
    Taliban sen de akillanmiyorsun, kadın haklarında zaten mimlisin, kendine uluslararası arenada yer edinmeye çalışıp şirin görüneyim dediğin dönemde bile kadın bakanlığını, barış bakanlığını kapatiyorsun
    Cevapla
  • Akif Armutçu 2 yıl önce Şikayet Et
    laiklik elden gidiyeaaa
    Cevapla
  • Username 2 yıl önce Şikayet Et
    taliban = deaş = pkk = ypg = abd
    Cevapla
  • Ank.06 2 yıl önce Şikayet Et
    Peh peh. Barış bakanlığıymış.40 yıldır iç savaş,rus ve amarikan işgaline karşı savaş. Parlemanto (???) Bakanlığıyış ye,iç bakanlıği. Bizde ise parlemanto bakanlıgi yok ama 600 milletvekili(ortada dönen 30-40 kişı)her milletvekiline ne iş yaptığı bilinmeyen 4 yardımci,2-3 sekreter v. s,v.s giderleri milletin sırtinda ... derim ki bu sayilar az bile ikiye katlansın.timur han in filleri misali....
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR