Son dakika: Petrolün içinde bulundu! Dünyayı değiştirecek keşif...

Çin'de bir petrol havzasında yapılan araştırmalarda ham petrolü parçalayabilen bir mikroorganizma keşfedildi. Uzmanlar, "Bu mikroorganizma yüksek miktarda metan üreterek uzay yakıtı maliyetlerini minimuma düşürebilir." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.12.2021 10:54 GÜNCELLEME 27.12.2021 11:58 DÜNYA
Son dakika: Petrolün içinde bulundu! Dünyayı değiştirecek keşif...
Son dakika: Petrolün içinde bulundu! Dünyayı değiştirecek keşif...

Doğu Çin'de bulunan Shengli petrol havzası bölgesinde yapılan araştırmalar sonucunda ham petrolü parçalayabilen bir bakteriye rastlandı.

Son dakika haberi... Bakan Dönmez duyurdu: Faturanın yüzde 80'i devletten!Bakan Dönmez duyurdu: Faturanın yüzde 80'i devletten!

EN KARMAŞIK HİDROKARBONLARI BİLE PARÇALAYABİLİRLER

Çinli bilim insanları, deneyler sırasında bakterilerin en karmaşık hidrokarbonları bile parçalayabildiğini gözlemlediler. Araştırmacılar, devasa ölçekte metan üretebilmeyi mümkün kılacak büyük bir keşif olduğunu söylediler.

OKYANUSUN DERİNLİKLERİNDE BİLE BULUNUYOR

Bu bakterinin tüm gezegende hatta okyanusların derinliklerinde bulunduğu ortaya çıktı.

Bilim insanları, metanın ana sera gazlarından biri olmasına rağmen, uzay endüstrisinde roketler için yakıt olarak çok sık kullanıldığını vurguladı.

YORUMLAR 22 TÜMÜ
  • Mehmet Olgun 2 yıl önce Şikayet Et
    PETROLÜN , DOĞALGAZIN temel maddeleri su, karbonat, saf demir, krom, bakır, kobalt, gibi maddelerdir. Derinlerde saf demir suyun oksijenini alarak hidrojeni açığa çıkar. Diğer tarafta saf krom karbonatın oksijenini alarak karbonu açığa çıkarır. Büyük miktarda karbon ile hidrojen karışımı reaksiyon şartlarının meydana gelmesiyle çok büyük patlama, basınç, ısı, depremle ilk önce DOĞALGAZ zincirleme reaksiyonla PETROL oluşur.
    Cevapla
  • Z kuşağı 2 yıl önce Şikayet Et
    Petrol fosil yakıttır. Sayın petrol uzmanı akıllısı.
    Cevapla
  • net 2 yıl önce Şikayet Et
    belki plastiği de parçalar bir denesinler.
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    fikir 32.Togg un acil olarak arge mühensilerinin nissan micra gibi hyundai i20 gibi getz gibi suzuki .reno twızy ve ami gibi küçük araç, şehir içi için 1000 km menzilli araçlar 15 yıl sonra sadece bu araçlar şehirlere girebilecek. tek kişilik.çift kişilik. araçlar. elektrikli sürücüsüz akıllı uzaktan tamir edilebilen çok güvenlikli. sert bor zırhından ölümlü kaza sıfır.
    Cevapla
  • Hakkı An 2 yıl önce Şikayet Et
    Ve son Bu hikmet NUH tufanını anlatan ayetleri doğruladığı sonucuna ulaşılabilir. Ve Tufan anlaşılır olacaktır. Tabi KALBİ "Kalp" taşlaşmış olanlara sözümüz yok. Sizi de "Taş" gibi severiz. Gören zerrede HAKK-ı görür, görmeyen kör göz sineye zarar.
    Cevapla
  • Hakkı An 2 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrısta PETROL varlığının varlığının kanıtlarından hareketle; AKDENİZDE gaz varlığımız Tahmin edilenin ÇOK ÇOK üzerinde; üstelik GAZIN zemin katmanarı içinde hareket edebildiğinden hareketle (göllenme birikme) ANADOLUmuzun bu yataklar civarındaki TEK yükselme kesimleri olduğundan ANTALYA dan DATÇAYA kadar olan kıyı kesiminde de DOĞALGAZ aramak lazım. (Yunan MEİS-RODOS adaları ) başta olmak üzere) olası zuhur sahaları. Yani 12 ADAMIZI isteriz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR