Myanmar'da katliam: Köyü basan askerler, onlarca kişiyi öldürüp cesetlerini yaktı

Myanmar'da darbe karşıtı etnik silahlı gruplardan Karen Toplulukları Savunma Birliği (KNDF), 24 Aralık'ta Moso köyünde vurulduktan sonra yakılan 30 kişinin defnedildiğini açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.12.2021 14:46 GÜNCELLEME 30.12.2021 15:51 DÜNYA
Myanmar'da katliam: Köyü basan askerler, onlarca kişiyi öldürüp cesetlerini yaktı
Myanmar'da katliam: Köyü basan askerler, onlarca kişiyi öldürüp cesetlerini yaktı

Son Dakika Haberleri: Adının açıklanmasını istemeyen KNDF sözcüsü, Al Jazeera'ya 24 Aralık'ta Kayah eyaletine bağlı Hpruso ilçesinin Moso köyünde aralarında kadın ve çocukların da olduğu 30 kişinin öldürülmesi ve bedenlerinin ateşe verilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Olayı soruşturan ekibin, aralarında 12 yaşından küçük iki çocuğun da bulunduğu 37 kayıp ihbarı aldığını belirten sözcü, 37 kişinin de yakılıp yakılmadığıyla ilgili bilginin henüz doğrulanmadığını kaydetti.

ATEŞE VERİLEN KÖYDEN BİR KARE

KNDF sözcüsü, soruşturma ekibine bağlı doktorların 30 ceset üzerinde adli analizler yaptığını ve bu kişilerin yakılmadan önce vuruldukları sonucuna vardığını aktardı.

Kurbanların silahlı devrimci gruptan olmadığının bilindiğini ifade eden sözcü, hayatını kaybedenlerin hiçbirinde silah bulunmadığını söyledi.

KNDF yetkilileri, 24 Aralık'taki saldırıda hayatını kaybeden 30 kişiden geriye kalanların gömüldüğünü kaydetti.

"İNSANLAR HARAP OLMUŞ VE KORKMUŞ DURUMDA"

Bölgedeki yaşayanların bu olaydan çok kötü etkilendiğini ifade eden sözcü, "İnsanlar harap olmuş ve korkmuş durumda" dedi.

Sözcü, Kayah'ta yerlerinden edilenlerin tahmini sayısının 30 bini olduğunu aktardı.

KÖYDEN GELEN GÖRÜNTÜLER KORKUNÇ, İNSANLAR ÖLDÜRÜLDÜKTEN SONRA YAKILMIŞ

KADIN VE ÇOCUK ÇOK SAYIDA KİŞİ ÖLDÜRÜLÜP YAKILDI

Sosyal medyada yayılan fotoğraflarda, askeri cunta tarafından yönetilen Myanmar'da ordunun, Kayah eyaletine bağlı Hpruso ilçesinin Moso köyünde aralarında kadın ve çocukların da olduğu 30'dan fazla kişiyi öldürdüğü ve bedenlerini ateşe verdiği iddia edilmişti.

Myanmar'da ordunun şubatta seçilmiş yönetimi devirip iktidarı ele geçirmesinden bu yana darbe karşıtı silahlı etnik gruplarla güvenlik güçleri arasında ciddi çatışmalar yaşanıyor.

KÖYDEN GELEN GÖRÜNTÜLER KORKUNÇ, İNSANLAR ÖLDÜRÜLDÜKTEN SONRA YAKILMIŞ

SAVE THE CHILDREN: BİZİM DE 2 PERSONELİMİZ ÖLDÜRÜLDÜ

Uluslararası sivil toplum örgütü ve yardım kuruluşu Save the Children, Myanmar ordusu tarafından düzenlenen ve 30 kişinin öldüğü saldırıda iki üyesinin hayatını kaybettiğini doğruladı. Dernek, iki çalışanının da ofisten eve dönerken arabalarından zorla indirildiklerini ve öldürdüklerini açıkladı.

KÖYDEN GELEN GÖRÜNTÜLER KORKUNÇ, İNSANLAR ÖLDÜRÜLDÜKTEN SONRA YAKILMIŞ

MYANMAR'DAKİ ASKERİ DARBE

Myanmar ordusu, 2020'deki genel seçimlerde hile yapıldığı iddialarının ortaya atılması ve ülkede siyasi gerilim yaşanmasının ardından 1 Şubat'ta yönetime el koymuştu. Ordu, ülkenin fiili lideri ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii başta olmak üzere pek çok yetkili ve iktidar partisi yöneticisini gözaltına almış ve 1 yıllığına olağanüstü hal ilan etmişti.

Myanmar ordusunun darbe karşıtı protestocu ve isyancı gruplara silahlı müdahalesi sonucu bugüne kadar 902 kişi hayatını kaybetti, binlerce gösterici gözaltına alındı.

Siyasi Tutuklulara Yardım Kuruluşuna (AAPP) göre, ülkede darbeden bu yana 1200 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 10 bin kişi gözaltına alındı.

Ülkede geniş katılımlı gösteriler sürerken üst düzey hükümet yetkililerinin askeri mahkemede yargılanmalarına devam ediliyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 74 TÜMÜ
  • bedrettin 2 yıl önce Şikayet Et
    BM de kınamayla geçiştirecek.Müslüman devletlere karşı bahanelerle müdahele eden BM nin neye hizmet ettiğini anlamamak için kör ve sağır olmak gerekiyor.
    Cevapla
  • Gerçekci 2 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlar ayaklanmalı
    Cevapla
  • abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    niye ayaklancak daha önce müslümanları yakıp bütün vücüdünü kesenler bir birlerini yakıyorlar...benim yaptığım gibi keyif alsınlar...
    Cevapla
  • keamu 2 yıl önce Şikayet Et
    BM barış gücü göndermeli.
    Cevapla
  • Utku 2 yıl önce Şikayet Et
    Bes yil once ayni canavarlikla muslumanlari katlettiler..binlercesini sehit ettiler...putperesstler
    Cevapla
  • Gerçek Realist 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyadaki bütün kan ve gözyaşının temelinde Baş sorumlu rotchshildler ve yardakçısı altı aile dahil 200 yıldan fazladır bu yedi aile bütün kan gözyaşı ve savaşların sorumlusu ve finansörüdür,vuranıda vurulanıda ,darbe yapanıda ,özgürlük hareketinide başlatan büyük kuklacı ,insanlık tarihinin en büyük tehlikesi 400 yıldır bu tefeci banker kökenli kan emici aileler,insanlık tez zamanda zincirlerini kırmalı inşallah (israili finanse eden ,abd yi yöneten,çine model rol verip ,hindistan ve diğer 50 yıllık proje yapan bu asalak aileler,forbes vs yayınlanan listelerin hepsi hikaye londra ortasınsa özerk kanunlu finans merkezinde tüm dünyaya çalışmadan tefecilikle sömürü düzeni)
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    aynen katiliyorum size
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR