Bakan Akar'dan dikkat çeken F-16 ve F-35 açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, F-16 ve F-35 savaş uçaklarıyla alakalı son dakika açıklamalarında bulundu. Türkiye'nin iki meselede de pozisyonunu açıkça belirttiğini kaydeden Akar, bir sonraki görüşmenin Washington'da olacağını aktardı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.01.2022 17:13 GÜNCELLEME 01.01.2022 17:13 DÜNYA
Bakan Akar'dan dikkat çeken F-16 ve F-35 açıklaması
Bakan Akar'dan dikkat çeken F-16 ve F-35 açıklaması

Hürriyet gazetesinden Fatih Çekirge'ye konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'den talep edilen F-16 ve verilmeyen F-35 savaş uçaklarıyla alakalı değerlendirmede bulundu.

F-16 ve F-35 meselelerinin birbirinden tamamen farklı konular olduğunu dile getiren Bakan Akar, F-35 savaş uçaklarıyla ilgili bir sonraki toplantının Washington'da yapılacağını söyledi:

"POZİYONUMUZU AÇIKÇA ORTAYA KOYDUK"

"F-16 ayrı bir kulvar, F-35 ayrı bir kulvar. Ayrı konular. Biz Yabancı Askeri Satışlar kapsamında prosedürü uyguladık. F-16'larla ilgili gerekli istişareyi yaptık, yazı yazıldı. Bu yönde çalışma devam ediyor. F-35 meselesi ile ilgili ekimde ABD heyeti Türkiye'ye geldi. Problemler konuşuldu. Bir heyetimiz yeni yılın başında gidecek, tekrar bu konuyu konuşacak. Bu görüşme muhtemelen Washington'da olacak. Pozisyonumuzu açıkça ortaya koyduk, sonuçlarını bekliyoruz. Madem bir NATO, bir savunma paktı var, Türkiye'nin gücü kuvveti NATO'nun gücünün katma değeri, siz Türkiye'nin gücünü açık-kapalı ambargolarla engellerseniz nasıl olacak diye NATO'da söylüyoruz."

"F-35 SAVAŞ UÇAĞININ TEDARİKİ ARTIK ÇOK ZOR"

Bakan Akar'la röportaj yapan Fatih Çekirge ise, bakanın bu açıklamaları ve yaşananları değerlendirdiğinde, "Türkiye'nin artık F-35'leri almasının zor olduğu" kanaatine vardığını belirtti:

"Bakan Akar'ın cevaplarını son gelişmelerle birleştirip yorumlayınca, bendeki izlenim şu: F-35 uçağının alımı artık çok zor. O ihtimal bitmiş. Şimdi verilen 1 milyar 400 milyon doların nasıl ve ne kadarının geri alınacağı önemli. Yani tahsilat ve hesaplaşma meselesi."

YORUMLAR 85 TÜMÜ
  • İzmitli 2 yıl önce Şikayet Et
    Belli olan görünen düşmandan korkmam sesi çıkmayan gözden ırak israil dikkat
    Cevapla
  • Kursat bozkurt 2 yıl önce Şikayet Et
    Acil bir sekilde butun silahlarimizi uretmek mecburiyetindeyiz son yillarda guzel gelismeler oldu hic bir ulkeye muhtac olmadan ucak hv savunma fuzeleri ve diger fuzeleri bizim uretmemiz elzemdir. Savunma ysbanci ulkelere birakilmaz F S MEHmet 1453 te istanbulu yaptirdigi toplarla fethetti
    Cevapla
  • Nayır nolamaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Biri yazmış Erbakan'a oy verdinmi ben erbakanada verdim özalada verdim reisede verdim bahçeliyede verdim
    Cevapla
  • adnan 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD hiç bir zaman dostumuz olmadı olmayacakta
    Cevapla
  • 3437 2 yıl önce Şikayet Et
    Böyle dost varken düşman aramaya gerek yok. Patriot işte yok Avrupa Birliği ülkeleri silah silah satmaz eee nasıl bir müttefik lik. NATO daki askeri varlığını %50 azaltalım olsun bitsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR