Ermenistan'dan Türkiye kararı: Ambargo kaldırıldı

Ermenistan Havacılık Otoritesi, Erivan-İstanbul uçuşlarının yapılması için Ermenistan havayolu şirketi FlyOne'a onay verdi. Öte yandan Erivan yönetimi, 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle Türk mallarına uygulanan ambargonun kalktığını belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 01.01.2022 09:41 GÜNCELLEME 03.01.2022 08:13 DÜNYA
Ermenistan'dan Türkiye kararı: Ambargo kaldırıldı
Ermenistan'dan Türkiye kararı: Ambargo kaldırıldı

Son Dakika Haberleri: Türkiye ile Ermenistan arasında ilişkilerin normalleştirilmesi yönünde adımlar atılıyor.

İSTANBUL'A UÇUŞ İZNİ ÇIKTI

Ermenistan havayolu şirketi FlyOne'ın, Erivan-İstanbul İstanbul-Erivan arasında charter uçuşları yapmak için Ermenistan Havacılık Otoritesi'ne yaptığı başvuruya onay geldi.

FlyOne Yönetim Kurulu Başkanı Aram Ananyan yaptığı açıklamada, "FlyOne Armenia, geçtiğimiz günlerde Erivan'dan İstanbul'a charter gidiş-dönüş seferler düzenleme talebiyle hem Ermenistan hem de Türkiye'nin havacılık otoritelerine başvurmuştu. Ermeni havacılık yetkililerine onay için teşekkür ediyoruz" dedi.

Ananyan, "Türkiye tarafından da onay gelmesi halinde uçuşlar için bir takvim oluşturulacak" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu açıkladı: Türkiye ile Ermenistan arasında tarihi kararÇavuşoğlu açıkladı: İstanbul-Erivan uçuşları yakında başlayacak

TÜRK MALLARINA UYGULANAN AMBARGO KALDIRILDI

Ermenistan, 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle Türk mallarına uygulanan ambargonun kaldırıldığını belirtti.

Ermenistan Ekonomi Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Türk mallarının ülkeye ithalatındaki ambargonun uzatılmamasına karar verildi. Geçen yıl boyunca, Türk mallarına yönelik yasağın hem olumlu hem de olumsuz ekonomik sonuçları oldu. Olumlu etkilerden biri hafif sanayi, inşaat malzemeleri, mobilya ve tarımda bir dizi yeni kurulan işletmeler veya genişleyen üretimdir. Ancak ambargonun öncelikli olumsuz etkisi özellikle yansıyan enflasyon üzerindeki önemli etkisidir" denildi.

Çavuşoğlu açıkladı: Türkiye ile Ermenistan arasında tarihi kararÇavuşoğlu açıkladı: Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilk görüşme Moskova'da

MÜZAKERELER OCAK AYI İÇİNDE BAŞLAYACAK

İki ülkenin ocak ayında müzakerelere başlaması bekleniyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 2021 yıl sonu değerlendirme toplantısında, ilk görüşmenin Moskova'da yapılacağını belirtmişti.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 94 TÜMÜ
  • Ayibogan66 2 yıl önce Şikayet Et
    Akillari baslarina geldi, bir ara Azerbaycan topraklarina saldirmaktan nereye geri adim attilar. Ambargonun kalkmasi Ermenistanin batmakta olan ekonomisine biraz olsun fayda saglar.
    Cevapla
  • Faruk 2 yıl önce Şikayet Et
    BBC'nin haberine Joe Biden ev ödevi vermişti böylece tamamlanmış oldu.
    Cevapla
  • Suat 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence iki toplumda kini bırakmalı iyilikten iyisi yok kötülükten kötüsü yoktur.Herşey sevmeylen güzeldir.Yaradılış gerçeğidir bu.Onlarda büyük fedakarlık yaptılar karabağı verdiler buna rağmen başbakanları bizimle beraber dostluktan yana tavır sergilediler taktire şayandır bence .Bizde adım atmalıyız.İnşaallah devam eder sonu hayırlı olur.
    Cevapla
  • Murat 29 2 yıl önce Şikayet Et
    Karabağ'ı vermediler Azerbaycan söke söke aldı..tabiki coğrafyamızda savaş istemiyoruz barış içinde huzur içinde refah içinde yaşamak istiyor herkes bunu istiyor,,ama Amerika ve Avrupa'da bulunan Ermeni lobisi kendileri refah içinde yaşarken Ermenistan da yaşayanların açlık yoksulluk içinde yaşamasına neden oluyor.. Osmanlı imparatorluğu döneminde en sadık halklardan biriside Ermenilerdi ama Rusya Fransa gibi ülkeler kışkırtarak isyan ettirdi.. temennimiz Yunanistan ırak İran Suriye gibi komşu ülkelerdede sıkıntılar bitsin ve herkes huzur içinde yaşasın..ama Amerika ve Avrupa ülkelerinin gazına kimse gelmesin
    Cevapla
  • Kul insan 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede yüz binlerce Müslüman Ermeniler var. Artık kader birliği oluştu. Ermenistan Rusya fransa amerika etkisini başlamalı. Türkiye gibi komşusu olduğu için sevinmeli. Ermenistan'da onun bunun için savaşa savaşa erkek kalmadı neredeyse. Kızlar evlenecek erkek bulamıyor bulsa bile bütün masraflar kıza yükleniyor. Tek geçerli gerçek din herşey İslam. İsa aleyhisselam Müslümandır sizde Müslüman olunuz Ey Ermeniler. Kendinizi kurtarın.
    Cevapla
  • Antepli Aydın 2 yıl önce Şikayet Et
    PKK ya desteğini derhal kesmeli Ermenistan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR