ABD'de George Floyd'un 4 yaşındaki yeğeni vuruldu

ABD'de siyahi cinayetlerinin sembolü haline gelen, polis şiddetini gözler önüne seren George Floyd'un 4 yaşındaki yeğeni kimliği belirsiz kişilerce ateşlenen silahlardan çıkan mermilerle vuruldu.

ABONE OL
GİRİŞ 05.01.2022 14:09 GÜNCELLEME 05.01.2022 14:15 DÜNYA
ABD'de George Floyd'un 4 yaşındaki yeğeni vuruldu
ABD'de George Floyd'un 4 yaşındaki yeğeni vuruldu

ABD'nin Minnesota eyaletinde 2020 yılında polis memuru Derek Chauvin tarafından boğazına bastırılarak öldürülen siyahi George Floyd'un yeğeni de yeni yılın ilk saatlerinde mermilerin hedefi oldu.

1 Ocak günü vurulan Floyd'un yeğeni yalnızca 4 yaşındaydı.

EVİNDE VURULDU

Teksas eyaletinin en büyük şehri olan olan Houston'da yaşayan Arianna Delane'in ailesiyle yaşadığı apartman dairesinin yanından, 1 Ocak'ta yerel saatle 03.00'te silah sesleri yükseldi. Apartmanın ikinci katına ulaşan mermiler, odasında uyuyan çocuğa isabet etti ve çocuk midesi ve kaburgasından yaralandı.

Floyd'un kız kardeşi ve durumu stabil olarak açıklanan çocuğun annesi LaTonya, ilk yardım ekiplerinin saatler sonra geldiğini, bu yüzden babasının kızını arabayla hastaneye götürmek zorunda kaldığını anlattı.

EVİN ÖZELLİKLE HEDEF ALINDIĞI DÜŞÜNÜLÜYOR

Baba Derrick Delane de olay anını şöyle anlattı: "Kızım ayağa fırlayıp 'Baba ben vuruldum' dedi. Kan aktığını görünceye kadar ne olduğunu anlamadım. Kızım neler olduğunu hatırlamıyordu çünkü bu olay uyurken başına geldi."

Houston polisi olayla ilgili henüz ellerinde bir şüpheli olmadığını söylese de baba Delane, George Floyd'dan dolayı evlerinin özellikle hedef alınmış olabileceğini düşünüyor.

 

YORUMLAR 4
  • kerim 2 yıl önce Şikayet Et
    beyaz irkcilarin isi gibi
    Cevapla
  • vw almayin 2 yıl önce Şikayet Et
    adalet yok avrupada
    Cevapla
  • almıyoruz zaten 2 yıl önce Şikayet Et
    abd avrupada mı, biz amerika kıtasında zannediyorduk. Neyse yeni bir şey öğrenmiş olduk.
    Cevapla
  • Erhan 2 yıl önce Şikayet Et
    ÖzENDIGINIZ LAIK VE MEDENIYET DEDIGINIZ ABD GERCEKLERI HERTURLU IRKCILIK GASP HILE HURDA ZORBALIK ABD DE. KIMSE KIMSEYE HIKAYE ANLATMASIN.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR