Güney Kore ordusu, Kuzey'e geçen sığınmacı için özür diledi

Güney Kore Genelkurmay Başkanı General Won In-choul, sınırı geçerek Kuzey'e dönen Kuzey Koreli sığınmacıyı durduramadıkları için kamuoyundan özür dilediğini bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.01.2022 14:17 GÜNCELLEME 05.01.2022 14:17 DÜNYA
Güney Kore ordusu, Kuzey'e geçen sığınmacı için özür diledi
Güney Kore ordusu, Kuzey'e geçen sığınmacı için özür diledi

Ordu yetkililerince, güvenlik kameralarının 1 Ocak'ta sınırda dikenli tellere tırmanan bir kişiyi tespit ettiği, alarmın tetiklendiği ve altı askerden oluşan bir timin bölgeye sevk edildiği belirtildi.

SIĞINMACILAR İÇİN ÖZÜR DİLEDİLER

Genelkurmay Başkanlığının operasyon direktörü Korgeneral Jeon Dong-jin, askerlerin bu kişiye dair herhangi bir iz bulamadığını söyledi.

Jeon, cephe birliklerinin hazırlık durumunu artıracaklarını ve sınır boyunca gözetleme sistemlerini geliştireceklerini söyledi.

Öte yandan, Genelkurmay Başkanı General Won In-choul milletvekillerine verdiği brifingde, "Bu olay nedeniyle insanları endişelendirdiğim için gerçekten üzgünüm. Benzer olayların tekrarlanmaması için her türlü çabayı göstereceğime söz veriyorum." şeklinde konuşarak kamuoyundan özür diledi.

Savunma Bakanlığı, şüphelinin muhtemelen 2020'nin sonlarında Güney Kore'ye yerleşmek isteyen bir sığınmacı olduğunu söyledi. Kuzey Kore'ye geri dönen kişinin akıbeti bilinmiyor.

Askerden Arındırılmış Bölge olarak bilinen 248 kilometre uzunluğunda, 4 kilometre genişliğindeki sınır, her iki ülke tarafında da kara mayınları, tank tuzakları, muharip birlikler, dikenli teller ve güvenlik kameraları tarafından korunuyor.

Güney Kore ordusu, biri fark edilmeden sınırı geçmeyi başardığında kamuoyunda büyük eleştirilere maruz kalıyor.

Hükümet kayıtlarına göre, 1990'ların sonlarından bu yana yaklaşık 34 bin Kuzey Koreli daha iyi yaşam için Güney Kore'ye geldi ve son 10 yılda yaklaşık 30 kişi evine geri döndü.

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR