İran'dan Türkiye, Suudi Arabistan ve Mısır açıklaması

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Suudi Arabistan ile görüşmelerin olumlu yönde ilerlediğini belirterek, "Bölgesel sorunların çözümü noktasında Suudi Arabistan, Türkiye ve Mısır ile işbirliği ve görüşmelere önem veriyoruz" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.01.2022 09:33 GÜNCELLEME 07.01.2022 16:55 DÜNYA
İran'dan Türkiye, Suudi Arabistan ve Mısır açıklaması
İran'dan Türkiye, Suudi Arabistan ve Mısır açıklaması

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Suudi Arabistan ile devam eden müzakerelere ilişkin bilgi verdi.

Riyad yönetimi ile görüşmelerin olumlu yönde ilerlediğini belirten Abdullahiyan, "Suudi Arabistan ile diplomatik ilişkilere hazırız" dedi.

Abdullahiyan, "Yakın zamanda İran'ın İslam İşbirliği Teşkilatı temsilcileri Suudi Arabistan'ın Cidde şehrine yeniden dönecekler. Bu ikili ilişkilerin gelişmesi açısında olumlu bir adım" ifadelerini kullandı.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan

Riyad yönetiminin bölgesel konuları müzakere etmek istediğini kaydeden Abdullahiyan, İran'ın bölgesel işbirliğine önem verdiğini belirterek, "Bölgesel sorunların çözümü noktasında Suudi Arabistan, Türkiye ve Mısır ile işbirliği ve görüşmelere önem veriyoruz" dedi.

Abdullahiyan, İsrail ile normalleşme kararı alan bölge ülkelerini uyararak, "Komşularımızı Siyonist İsrail rejimi ile normalleşme kararı almamaları noktasında uyarıyoruz. Bu büyük stratejik bir hatadır. Bu hatanın ilk bedelini ödeyenler de kendileri olacaktır" ifadelerini kullandı.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • Dadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    İran ve Arabistan İslam ötesi meshepci ülkeler birleşip mezhebi kaldırmaları lazım .50 milyon Türk'ün yaşadığı ülkede Türkçe yasak.450 bin Ermeni yaşıyor o ülkede okullarında var konuşmalarında serbest.iran dagilirda Türkler azad olur
    Cevapla
  • Bay pastel 2 yıl önce Şikayet Et
    Neeee ?
    Cevapla
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu hain bir devlet ounları
    Cevapla
  • Bayram 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi yere düşen batık Terör devleti iran batacaktır
    Cevapla
  • Behcet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunun sana ne faydası olacak acaba bunu hiç düşündün mü? Körü körüne Müslümana düşmanlık sadece hüsran getirir dostum. Irak, Suriye, Libya, mısır, Yemen, VS.. Yıkılan hangi devletten ne kazandın. Dökülen Müslüman kanından sadece zalimler beslenir.
    Cevapla
  • Hayalet 2 yıl önce Şikayet Et
    Zor batirirsin
    Cevapla
  • Akıncı Imam 2 yıl önce Şikayet Et
    uzak durun yeter...
    Cevapla
  • Alicik 2 yıl önce Şikayet Et
    Ulan münafıklık suratınızdan akıyor resmen sizin müslümanlara verdiğiniz zararı yeryüzünde hiç bir kafir vermemiş
    Cevapla
  • Adalet gücü 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir müslüman bir ülke birleşelim diyo burda sizler münafık falan diyosunuz asıl müslümanların bu halde olması İran'ın ya da herhangi bir ülkenin suçu değil suç kendimizde birleşmezsek ve kendilerimizi düzeltmezsek aynı şey taa bunu anlayana kadar müslümanlar birbirinden kopuk Çünkü islamcılık ve Allah'tan korkumuzu uçup gitmiş ırkçılık ve kendi çıkarlarımız yerine geçmiş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR