Omicron'un iki yeni 'garip' semptomu ortaya çıktı

Omicron'un belirtilerini netleştirmeye çalışan bilim insanları, bu varyantla birlikte saç dökülmesi ve konjonktivitin (pembe göz) meydana geldiğini belirledi. Omicron'un en sık görülen belirtileri ise, burun akıntısı, boğaz ve baş ağrısı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.01.2022 10:27 GÜNCELLEME 07.01.2022 10:29 DÜNYA
Omicron'un iki yeni 'garip' semptomu ortaya çıktı
Omicron'un iki yeni 'garip' semptomu ortaya çıktı

Omicron varyantının önceki Kovid-19 türlerine göre daha farklı semptomlar gösterdiğini belirten İngiliz bilim insanları, öksürük, burun akıntısı ya da boğaz ağrısının yanı sıra Omicron tespit edilen kişilerde iki yeni ve "garip" belirti ortaya çıktığını duyurdu.

İngiliz bilim insanları, son bir ay içerisinde Kovid-19 teşhisi konulan hastalarda saç kaybı ve konjonktivit (pembe göz) belirtileri ortaya konulduğu belirtildi. Bu varyantın gözde bulunan ACE2 enzimlerini etkilediğini dile getirdi.

KONJONKTİVİT NEDİR?

Halk arasında pembe göz ya da kırmızı göz hastalığı olarak bilinen konjonktivit, gözdeki şeffaf dokunun ve göz kapaklarının iltihaplanması olayına denir. Bu rahatsızlık gözde kanlanmaya yol açar.

Konjonktivitin olan göz ile normal göz arasındaki fark

SAÇ DÖKÜLMESİNE NEDEN OLUYOR

Öte yandan Amerikan Dermatoloji Birliği Akademisi de Kovid-19'un son dönemde öne çıkan semptomlarından birinin de saç dökülmesi olduğunu duyurdu.

Omicron varyantının en sık görülen belirtileri ise, burun akıntısı, boğaz ağrısı ve baş ağrısı.

Omicron varyantı yayılmaya devam ediyor

DAHA BULAŞICI AMA DAHA HAFİF ATLATILIYOR

Omicron'un diğer mutasyonlara kıyasşa daha bulaşıcı olduğu ancak daha hafif atlatıldığı belirlendi.

Bilim insanları, Omicron varyantının daha düşük şiddette seyretmesini, hem bu varyantın özelliklerine hem de aşı ve enfeksiyon sayesinde artan bağışıklığa bağlıyor.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Hollandadan 2 yıl önce Şikayet Et
    vallaha ben burbum akip duruyor sol gozuk kizardi durduk yere hafiften gelmelingitmeli basim da agriyor nefes aldifimda bir gariolik hissediyoeum gogsumde ben bir kere korona gecirdim gecen yaz 1 hafta agri cektim bedenen ama atlattii coo sukur. bu omicron illetini icin test mazemesi yoi mu halen?
    Cevapla
  • vay be arkadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    resedent evil ın yeni versiyonunu sinemasını izlediniz mi orda da unbrella şirketi rakun şehrnde deney yapıyor ve ilginç olan şeyse şu ordaki hastalanalrında gözleir aynı böyle ve sonra zonbie ve insan yeme ..demek isdediğim corenayı yıllar önce filimlerde ismi bile geçdi venom da yane ne yapmak isdedikelrini önce filimlerle gösteriyorlar izlemeyen izlesin Resident Evil: Raccoon city
    Cevapla
  • nevzat 2 yıl önce Şikayet Et
    Valla kaç gündür sol gözüm durmadan yaşarıyor ve ağrıyor
    Cevapla
  • ccc 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar çok korktu..zombilikte var mı belirtiler arasında..yakında bunu da söyleyeceksiniz ve emin olun buna inanacak bir kitle var karşınızda.ne verseniz alıyorlar o kadar vasifsizlar
    Cevapla
  • ars 2 yıl önce Şikayet Et
    sadece göz değil, kulak enfeksiyonu da var,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR