Pakistan'dan Türkiye iddialarına cevap: ATAK alımından vazgeçmedik

"Pakistan Türkiye'den talep ettiği T129 ATAK helikopteri alımından vazgeçti" haberleri, Pakistanlı askeri ve diplomatik kaynaklar tarafından yalanlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.01.2022 15:28 GÜNCELLEME 07.01.2022 16:03 DÜNYA
Pakistan'dan Türkiye iddialarına cevap: ATAK alımından vazgeçmedik
Pakistan'dan Türkiye iddialarına cevap: ATAK alımından vazgeçmedik

Pakistan Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü (DG ISPR) Tümgeneral Babar Iftikhar, geçtiğimiz gün bir basın toplantısı düzenlemiş ve yaptığı açıklamalarından, Pakistan'ın Türkiye'den T129 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri alımından vazgeçtiği yönünde anlamlar çıkarılmıştı.

Tümgeneral Babar Iftikhar

"AÇIKLAMALAR YANLIŞ ANLAŞILDI, ATAK ALIMINDAN VAZGEÇMEDİK"

Konu ile alakalı SavunmaSanayiST'ye konuşan Pakistanlı askeri ve diplomatik kaynaklar; Pakistan'ın Türkiye'den 30 adetlik TUSAŞ T129 ATAK helikopteri alımından vazgeçmediğini belirterek, Pakistanlı general Babar'ın açıklamalarının yanlış anlaşıldığını belirtti.

Yetkililer, Türkiye ve Pakistan'ın ATAK helikopterinin Pakistan Ordusu'na kazandırılması için yakın iş birliğine devam ettiğini vurguladı.

Jandarmaya teslim edilen T129 ATAK

PAKİSTAN 30 ADET ATAK HELİKOPTERİ SİPARİŞ VERMİŞTİ

Pakistan, 2018 yılında 1,5 milyar dolar değerinde 30 adet T129 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri sipariş etmişti. Satış, ABD'nin helikoptere güç veren LHTEC-T800 motorlarıyla ilgili ihracat iznine yanıt vermemesinden ötürü henüz gerçekleştirilmedi.

Kara Kuvvetlerine teslim edilen T129 ATAK

İBRAHİM KALIN: ABD'NİN MOTORLARI VERMEMESİ ÇİN'E YARAR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından geçtiğimiz aylarda HT Bloomberg'e yapılan açıklamada, "ABD, Pakistan'a yapmayı planladığımız savaş helikopteri satışını engelledi. Bu muhtemelen söz konusu ihalenin Çin'e gitmesine neden olacak ve burada kaybeden ABD olacak. ABD ile ilişkimiz, birbirimizi karşılıklı olarak güçlendirebileceğimiz ve ortak sorunları veya endişeleri birlikte ele alabileceğimiz çok yapıcı bir şekilde işleyebilir" ifadeleri kullanılmıştı.

Polis Teşkilatı'na teslim edilen T129 ATAK

T129 ATAK'IN ÖZELLİKLERİ

T129 ATAK; 500 adet 20 milimetrelik top mühimmatı, 16 adet Roketsan CİRİT Füzesi, 8 adet L-UMTAS veya UMTAS Füzesi, 8 adet Stinger Füzesi veya 76 adet 70 milimetrelik roketle teçhiz edilebilmektedir.

Helikopter gücünü, her biri 1.373 shp’lik iki adet LHTEC-CTS800-4A Turboşaft Motoru'ndan almaktadır. Azami 281 km/sa hıza ulaşabilen helikopter; 3 saat havada kalış süresine, 537 kilometre menzile ve 15.000ft irtifa tavanına sahiptir.

KAYNAK : SavunmaSanayiST
YORUMLAR 43 TÜMÜ
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    umarım bir gün motor üretiriz. bunlara muhtaç halde kalmayız. kaç yıldır bekliyor bu iş. başka yerden alsalar adamlar haklı. yakında bizde rusya dan uçak alırız. abd bize uçak satmaz.
    Cevapla
  • Memoks 2 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefet söylüyordur. Yht, fabrikalar , tüneller, savaş uçağı fabrikası açılışlarına katılmayan muhalefet bugün taziye evi yapmışlar da devlet Erkan’ı niye katılmamış diye küsmüş . Denilecek çok şey var ama neyse
    Cevapla
  • Oku-yorum 2 yıl önce Şikayet Et
    Gavura darılıp oruç bozanlar, Yiğit, düştüğü yerden kalkmasını bile derler. Size uysak bi 80 yıl daha atatürk ilke ve inkilaplarıyla günümüz geçer. TEI ve TUSAŞ el ele verdi anlaştı TEI motor yaptı, yapıyo, yapacak.
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaslar niye kiziyorsunuz Amerikaya o zaten Kafir ve Müslüman Türk düsmani sasiracak ne var yine düsmanligini yapti iste bizim bizi Yillarca ona buna muhtac hale getiren satilik develet adamlarina kizmamiz lazim Cumhurbaskani Erdogan bunun mücadelesini veriyor iste destek olalim eger 2023 secimlerini baskasi alirsa Türkiyenin bagimsiz Savunma sanayi projeleri teker teker duracaktir
    Cevapla
  • emrehan 2 yıl önce Şikayet Et
    bi motor üretemedik arkadaş yıllardır bu nedir ya
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Ürettik üretiyoruz üreteceğiz sevgili Emre!
    Cevapla
  • #avşarın delisi 2 yıl önce Şikayet Et
    yetmiş yıl heykel ürettiler. erbakan hocanın motor fabrikasını gömdüler nolacak yirmi yılda REİS ancak bu kadar.
    Cevapla
  • Abc 2 yıl önce Şikayet Et
    Üretemedik derken kendini de işin içine koymuşsun ama bir gün işkembeden konuşmak yerine iş yapan mühendisler onu da üretecektir. Yalnız o gün geldiginde sen yine ürettik diyemeyeceksin. Çünkü sana yakışan rengini beğenmedim demek olacaktır.
    Cevapla
  • Ahmettt 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye şimdiye kadar 13 motor üretti biraz takip edin lütfen. Şimdi sıra büyük motorlarda.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR