ABD PKK/YPG’nin işgalindeki petrol sahalarına takviye gücü gönderdi

ABD Suriye’de terör örgütü PKK/YPG'nin işgalindeki petrol sahalarına takviye askeri güç gönderdi. En az 30 tırdan oluşan konvoyda tank ve iş makinalarının da yer aldığı gözlemlendi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.01.2022 22:02 GÜNCELLEME 07.01.2022 22:02 DÜNYA
ABD PKK/YPG’nin işgalindeki petrol sahalarına takviye gücü gönderdi
ABD PKK/YPG’nin işgalindeki petrol sahalarına takviye gücü gönderdi

ABD Suriye’de terör örgütü PKK/YPG'nin işgalindeki petrol sahalarında bulunan askeri üslerine Irak'tan takviye güç gönderdi.

Haseke'deki yerel kaynaklar, Irak’ta konuşlu ABD unsurlarının, El Velit Sınır Kapısı üzerinden Haseke’nin Şeddadi Üssü'ne, oradan da Ömer Petrol Sahası'na ulaştığını duyurdu.

En az 30 tırdan oluşan askeri konvoya havadan iki helikopterin, karadansa PKK/YPG'li teröristlerin eşlik ettiği belirtildi.

Konvoyda, askeri personel taşıyıcı araçlar, kapalı kasalar, tank ve iş makinaları da yer aldı.

ASTANA GÖRÜŞMELERİ

Bölgedeki gelişmeler Suriye konulu Astana Görüşmeleri'nde de ele alınmıştı.

Türkiye, Rusya ve İran tarafından oluşturulan sürecin geçen ayki toplantısında Suriye'nin kuzeyinde terörle mücadele bahanesiyle faaliyet gösteren gayrimeşru tüm girişimler reddedilmiş Fırat'ın doğusundaki ayrılıkçı oluşumlara, karşı durma kararlılığı yinelenmişti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 2
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    "Bir bardak petrolü bir bardak kandan daha değerli" gören ABD !, ipini koparmış boğa gibi dünyada heryere "demokrasi insan hakları" yalanıyla kan revan içinde bırakan ABD ! SİZ MARSA GİDİP KOLONİ KURSANIZA.. Biz dünyada dünya kaynaklarını eşitçe bölüşürüz.
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 2 yıl önce Şikayet Et
    Kuzey Suriye yıldırım operasyonları ile ilhak edilmeli, oradaki enerji yatakları Türkiye'nin hakkı, birincisi Misak-ı Milli sınırları içinde olan yerler Kuzey Suriye-Kuzey Irak, ikincisi bu bölgelerden 40 yıldır Türkiye'ye terör ve savaş yoluyla verilen trilyon dolarlık zarara karşılık tazminat olarak bile bizim hakkımız olan yerler, üçüncüsü haçlı itleri pkk/ypg teröristleri haklarımızı gasp edip petrolden kazandıkları milyarlarca dolar ile tekrar bize saldırıyorlar sırf bu yüzden bile Kuzey Suriye acilen ilhak edilmeli, her sene 50 milyar dolar paramız sadece enerji yüzünden yurt dışına çıkıyor, doları ancak bu operasyonlar durdurur.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR