Taliban, Afgan halkına yardım etmesi için dünyaya seslendi

Afganistan Başbakan Yardımcısı Molla Abdulgani Birader, Afgan halkına insanı yardım için dünyaya seslendi

ABONE OL
GİRİŞ 08.01.2022 14:16 GÜNCELLEME 08.01.2022 14:16 DÜNYA
Taliban, Afgan halkına yardım etmesi için dünyaya seslendi
Taliban, Afgan halkına yardım etmesi için dünyaya seslendi

Taliban’ın önemli isimlerinden ve Afganistan Başbakan Yardımcısı Molla Abdulgani Birader, Afgan halkına insani yardım yapılması için dünyaya seslendi.

Birader yayınladığı görüntülü mesajda, Afganistan’ın hassas bir dönemde olduğunu ifade ederek, “Bir tarafta baskıcı yaptırımlar var, diğer tarafta Afganistan'da son 20 yılda vatandaşlara iş fırsatlarını kolaylaştıracak hiçbir altyapı yok” dedi.

Afganistan'da bu yıl kuraklık etkisini gösterdi

"DÜNYANIN YARDIM EDEREK İNSANİ GÖREVİNİ YERİNE GETİRMESİNİ BEKLİYORUZ"

Son zamanlarda yaşanan doğal afetlere değinen Birader, “Uluslararası topluma, insani yardımlaşma örgütlerine, böyle bir hassas dönemde, bizim fakir vatandaşımızı unutmamaları için sesleniyoruz. Doğal afetler, sel felaketi, yoğun kar yağışı, pandemi gibi durumlarda acil yardımlara ihtiyaç duyurulur. Şu an ülkemizin birçok yerinde halk gıda, barınak, elbise, ilaç ve nakit paraya acil ihtiyaçları var. Dolaysıyla, siyasi düşünceler dışında, dünyanın yardım ederek insani görevini yerine getirmesini bekliyoruz” dedi.

Temiz suya erişim Afgan halkı için büyük bir ihtiyaç

"İSLAM EMİRLİĞİ, ACİL DURUMLARLA İLGİLENMEYE TAMAMEN HAZIR"

Birader, “İslam Emirliği, acil durumlarla ilgilenmeye tamamen hazırdır ve tüm hükümet bakanlıklarını ve dairelerini halka mümkün olduğunca yardım etmeye yönlendirmiştir” ifadelerini kullandı.

Afgan halkı, temel ihtiyaçların temini konusunda sorunlar yaşıyor

Taliban, geçtiğimiz sene ağustos ayında Afganistan’da kontrolü ele geçirmesinin ardından ABD ve Avrupa, Afganistan’a ait milyarlarca dolarlık devlet fonunu dondurmuş, küresel finans kurumları da Afganistan’a sağlanan fonları durdurmuştu.

Yaşanan olaylardan en çok etkilenenler ise yine çocuklar

KAYNAK : AA
YORUMLAR 4
  • Nevzat 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsan üzülüyor, sömürüyorlar katlediyorlar, sonra da yaptırım uyguluyorlar, nedir bu afgan halkının çilesi.
    Cevapla
  • izmir♡van 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah size yardım edecektir, bizlerde müslüman olarak elimizden gelen yardımı yapmalıyız, ama malesef uluslar arası kapitalist ve siyonist düzene öyle bir entegre olup şartlarını kabul etme zorunda brakılmışızki yanıbaşımızdaki müslümanlara bile yardım etmez, edemez durumuna getirilmişiz.bir adım atsak izolasyon,ambargo ve birçok yaptırıma maruz kalacağız.birde içimizdeki akılsızların çıkaracağı engeller.Allahım bu düzenin zincirlerini kırıp atmaya çalışan devletimize güç halkımıza şuur ver..içimizdeki akılsızlar yüzünde bizi cezalandırma Allahım.Amin
    Cevapla
  • Yorgun 2 yıl önce Şikayet Et
    Yıllarca terörle perişan ettiniz insanları şimdide yardım edin hangi yüzle
    Cevapla
  • M3hk 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet idaresi kolaymı zannettiniz. Bu dini ne hale getirdiniz. Aç toplumun dini olmaz.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR