Almanya'dan dikkat çeken İHA ve F-35 hamlesi

Almanya'da yeni hükümet, Lockheed Martin üretimi F-35 savaş uçaklarının alımını yeniden değerlendirmeye aldı. Savunma Bakanı Lambrecht ve Şansöyle Scholz konuyu görüşürken, Almanya'nın İHA'ları da silahlandırmak istediği belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.01.2022 13:34 GÜNCELLEME 10.01.2022 14:02 DÜNYA
Almanya'dan dikkat çeken İHA ve F-35 hamlesi
Almanya'dan dikkat çeken İHA ve F-35 hamlesi

Alman haber ajansı DPA'nın haberine göre Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, ülkede uzun süredir tartışmalı olan iki silahlanma projesi hakkında yeni Başbakan Olaf Scholz ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Lambrecht'in selefi olan Annegret Kramp-Karranbauer (CDU) görevi sırasında 40 yıl önce Alman Hava Kuvvetleri (Luftwaffe) envanterine alınan Tornado uçaklarının yerine, F-18 savaş uçaklarının alınması konusunda karar almıştı.

Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht

BAŞBAKAN SCHOLZ'A DURUM AKTARILDI

Scholz ve Lambrecht arasında bu konu yeniden görüşüldü. Yeni Alman hükümetinin hedefi daha modern F-35 uçaklarını satın almanın bir alternatif olup olmayacağı ve Eurofighter'ın Tornado filosu için ikinci bir görev için düşünülüp düşünülemeyeceğini bir kez daha açıklığa kavuşturmak.

Eski plana göre Alman hükümeti 45 adet F-18 Super Hornet savaş uçağı satın alacaktı. Bu uçaklar elektronik harp görevleri ve düşman hava savunma sistemlerinin imhasında kullanılacaktı. Bu F-18'lerden 15'inin Growler versiyonunda olması bekleniyordu.

F-18 Growler

F-18 Super Hornetlerin, Tornado savaş uçaklarının icra ettiği SEAD/DEAD misyonlarını üstlenmesi hedefleniyordu.

Almanya'nın hedefinin Tornadoların yerine Eurofighter+F-35 ikilisini koymak olduğu söylenebilir. Almanya, NATO'nun nükleer silah paylaşımı programı kapsamında ABD'nin nükleer silahlarına ev sahipliği yapıyor.

 Lockheed Martin üretimi F-35 savaş uçağı

BERLİN'İN, İHA'LARI SİLAHLANDIRMA PLANI VAR

Alman hükümeti aynı zamanda envanterinde bulunan Heron TP Bundeswehr İHA'larını silahlandırıp silahlandırmama konusunda da görüşmeler yürütüyor.

SPD, Yeşiller ve FDP arasında kurulan yeni koalisyon hükümetinde İHA'ların silahlandırılması konusunda bir mutabakata varılmıştı. Koalisyon hükümeti aynı zamanda Tornado savaş uçaklarının yerine bir uçak alımı konusunda da ortak karar almıştı.

İsrail'den satın alınan Heron TP Bundeswehr tipi Alman İHA'sı

KAYNAK : SavunmaSanayiST
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    F-35 konusunda İNGİLTERE uçakların maliyeti ve performansındaki sorunlardan dolayı 138 uçak alımını 48’e düşürmüştür. BELÇİKA, DANİMARKA ve de özellikle ALMANYA’da projeden çıkma tartışmaları mevcuttur. “ABD’NİN S-400 RESTİNİ GÖRÜP ” zararın neresinden dönülse kardır. Bu aşamada bile “ F-35 de diretenlerden (paramızı veriyoruz , aman bizi çıkarmayın yaklaşımları ?) şüphe duyulmalıdır”..!!
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Bundan önce de F-35 kazığını elalemin İngiliz Paşası görüyor da “ Hava Kuvvetlerimiz için TEKNOLOJİK ESARET olacak, bu projeye para verildiğinde Milli muharip uçak için para kalmayacağını, ABD izni olmadan asla milli amaçlar ve milli hedeflere bu uçağın gönderilemeyeceği (Örn: Yunanistan, Kıbrıs, PYD), F-35 almassak öldük bittik mahvolduk şeklinde millete yanlış bilgiler empoze eden ???!!” bizim emekli Paşalar neden görmez ??Halaaaa F-35 için parça üretiyoruz bahanesi ardına saklanırlar? Anlamak mümkün değil ???
    Cevapla
  • Pasa 2 yıl önce Şikayet Et
    Adı üstünde paşa .uçak mühendisliği başka.pasa ülkede f35 diyorsa bu isde hile var .paşa satılmıştır.pasa su izelliklerde savaş uçağına ihtiyacımız var deyip çıkacak gerisini satın alma bilir kişileri yapacak.pasa nerdeyse ihaleye imza atacak
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Yada onlara teröre karsi veya devletin kendini savun masi icin kullanmasini izin vermiyelim alman tanklar gibi hatirlayan bilir
    Cevapla
  • Hızır İlyas HASTA 2 yıl önce Şikayet Et
    Alman İHA,karı İsrail'in Heron,larini Türkiye silahlandirabilir. Almanya UTANMADAN Türkiye'den İHA SİHA ve TİHA alabilir. Biz UTANMADAN Almanya'dan Leopar tankları ve otomobiller alıyoruz
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın ama İDARE ET İŞTE , almanlar araba uçak yaparken biz şapka takmayanları asmakla meşguldük , bilime tekniğe vakit kalmadı İDARET birazda sevin ...!!!
    Cevapla
  • bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim eski ihaları satalım alamanlara - ama kodlarını vermeyiz - gerektiğinde bir düşmeye basıp düşürürüz aynen ABD nin bize yaptığı gibi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR