Fransa devlet kanalı Kırım'ı hiçe saydı

Fransa devlet televizyon kanalında Ukrayna’nın doğusundaki durumla ilgili bir haberde, işgal altındaki Kırım hiçe sayıldı ve Kırım toprakları Rusya’ya aitmiş gibi gösterildi

ABONE OL
GİRİŞ 12.01.2022 16:46 GÜNCELLEME 12.01.2022 16:46 DÜNYA
Fransa devlet kanalı Kırım'ı hiçe saydı
Fransa devlet kanalı Kırım'ı hiçe saydı

Fransa devlet televizyon kanalı, 10 Ocak 2022 tarihinde, Ukrayna’nın doğusundaki durumla ilgili bir haberinde Rus işgali altındaki Kırım topraklarını işgalci Rusya’nın haritası içerisinde gösterdi. Devlete ait kanalın yayımladığı “Ukrayna, Rusya ile ordu siperlerinde” başlığı altındaki haberde, 2014 yılında Ukraynalı ayrılıkçı militanların Rusya’nın desteğiyle Donbas’ın bir bölümünü ele geçirdiği söylendi.

Fransa devlet televizyon kanalındaki, Ukrayna ve Kırımla ilgili açıklamada, “Son zamanlarda Rusya, Ukrayna sınırına 100 binden fazla asker konuşlandırdı ve bu bir işgal tehdidi yarattı.” ifadesine yer verildi.

Devlet kanalında yer alan video haberin devamında, geçici işgal altındaki Kırım, önce Ukrayna topraklarının bir parçası olarak belirtildi ardından Rusya Federasyonu topraklarıyla aynı renkle işaretlendiği bir harita gösterildi. Geçici işgal altındaki Donbas bölgeleri, ayrı bir renkle gösterildi.

 

KAYNAK : Kırım Haber Ajansı
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR