NATO'dan Rusya açıklaması: Geri çekilmelerini istedik!

NATO Genel Sekreter'i Jens Stoltenberg, Rusya ile ilgili açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 12.01.2022 17:00 GÜNCELLEME 12.01.2022 17:44 DÜNYA
NATO'dan Rusya açıklaması: Geri çekilmelerini istedik!
NATO'dan Rusya açıklaması: Geri çekilmelerini istedik!

Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna sınırında yığınak yapmasından sonra ortaya çıkan gergin durum ve Avrupa'nın güvenliği gibi konuları görüşmek üzere 2019'dan bu yana ilk kez toplanan NATO-Rusya Konseyi'nin ardından açıklama yaptı.

NATO Genel Sekreterinin konuşmasından satır başları şöyleydi:

RUSYA'NIN ASKERİ VARLIĞI

- Rusya'yı uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmeye, Ukrayna'nın doğusundaki askeri varlığını azaltmaya ve tansiyonu düşürmeye çağırıyoruz.

- Rusya, Ukrayna'ya askeri müdahalede bulundu. Ukrayna topraklarını işgal etti, Kırım'ı cebren ilhak edip bölgede ayrılıkçıları destekledi. Bu yüzden de Ukrayna'nın meşru müdafaa hakkı var. Tansiyonu düşürmesi gereken taraf, Rusya.

- Rusya, Ukrayna konusunda hata yaparsa bunun bedeli ağır olacak.

MİSYONUMUZ BARIŞI KORUMA AMAÇLI

- Rusya'nın Kırım'ı ilhakı ve askeri yığınağı karşısında biz de doğu sınırımızdaki müttefiklerimizi korumak için askeri varlığımızı artırdık. Ancak bizim misyonumuz tamamen barışı koruma ve müdafaa amaçlı.

- Bugünkü toplantının odağında Ukrayna vardı. Ancak Rusya'nın farklı ülkelere askeri müdahaleleri ve Avrupa'ya yönelik saldırıları var.

- Rusya'nın Gürcistan, Moldova ve Ukrayna'daki askeri varlığı rahatsız edici; bu ülkelerin toprak bütünlüğüne saygı duyulmalı.

- Rusya ile masaya her zaman oturmaya ve somut önerileri konuşmaya hazırız. NATO, Rusya ile irtibatta olacak, müzakereleri sürdürecek ancak bu, temel prensiplerden feragat anlamına gelmiyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 2
  • cezmi 2 yıl önce Şikayet Et
    tantanaya gerek yok ,geregini yapti .sizin gitiginiz yerlerde ne oldu nato devleti nato devletine karsi savas hazirliligi yapiyor .
    Cevapla
  • emre19 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Amerika istiyor diye Cikarmi haydi başka kapıya.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR