Esed yanlısı emniyet mensubuna insanlık suçu mahkumiyeti!

Almanya'da Esed rejimi tarafından yapılan işkenceyle ilgili görülen davada, Suriyeli eski emniyet mensubu insanlığa karşı suç işlemekten mahkum edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.01.2022 12:47 GÜNCELLEME 13.01.2022 14:25 DÜNYA
Esed yanlısı emniyet mensubuna insanlık suçu mahkumiyeti!
Esed yanlısı emniyet mensubuna insanlık suçu mahkumiyeti!

Koblenz Yüksek Eyalet Mahkemesi, Suriye'de Esed rejimine bağlı eski albay Enver Raslan'ı ömür boyu hapse mahkum etti. Karar, Suriye'de devlet eliyle işlenen suçlarla ilgili dünyada ilk olma özelliğini taşıyor.

Yüksek Mahkeme, Raslan'ı "insanlığa karşı suç işlemek" ve 27 ayrı cinayetten müebbet hapse mahkum etti.

"İLK DAVA"

Almanya'da bulunan işkence mağdurlarının müdahil olduğu ve 2020 yılı nisan ayında başlayan davada 80'den fazla tanık dinlenmişti.

Almanya ile doğrudan ilgisi olmayan dava, Uluslararası Ceza Hukuku kapsamında evrensellik ilkesi gereği Suriye’de devlet eliyle işlenen cinayet ve işkence suçlarıyla ilgili dünyada görülen ilk dava olma özelliği taşıyor.

2014'TE ALMANYA'YA GİTTİ

Ömür boyu hapse mahkum olan Enver Raslan, 2012'de Suriye'den ayrılıp 2014'te Almanya'ya gitti. Kendisini muhalif olarak tanıtarak 2015'te Berlin polisine başvuran Raslan, rejimin ajanları tarafından öldürülebileceğini iddia etti.

Raslan, hakkında yapılan araştırma sonrası tutuklandı.

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 2
  • Elif 2 yıl önce Şikayet Et
    Ortadoğu kökenli olunca hemen cezayı verebiliyorlar.avrupalı olunca ödül.Bosna Hersekteki Boşnakları korumakla görevli hollanda askerleri binlerce insanı silahlarını alarak sırplara teslim etmişti.Bunlara bir de madalya verilmişti.Sırplardan yakalanan canilerin bir çoğu serbest bırakıldı.en azılıları bile azıcık cezayla kurtuldu.Tarih sizin sıfatınızdaki bu kara lekeyi hiç unutmayacak.İki yüzlü, insan müsveddeleri.Insanlara zulmeden herkes ayrım olmadan cezalandırılmalı.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Hem terörü sonuna kadar destekliyorsun gavur Almanya hem de yalandan hareketler yapıyorsunuz. Medya yokken halkı belki kandırabiliyordunuz ama şimdi anca kendi gerizekalılığınızı gösteriyorsunuz.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR