YPG'nin çevreye zulmü: Masumları katlettikleri yetmedi, doğayı da katlettiler

Suriye'nin Kamışlı ilçesinde PKK/YPG'ye ait ilkel petrol kuyularının çevreye verdiği zarar, AFP foto muhabiri tarafından görüntülendi

ABONE OL
GİRİŞ 13.01.2022 13:17 GÜNCELLEME 13.01.2022 15:05 DÜNYA
YPG'nin çevreye zulmü: Masumları katlettikleri yetmedi, doğayı da katlettiler
YPG'nin çevreye zulmü: Masumları katlettikleri yetmedi, doğayı da katlettiler

Suriye'de binlerce masumu katleden, yüzbinlerce kişiyi evinden ederek kontrol ettiği bölgelerin demografik yapısını bozan terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG, ilkel petrol kuyularıyla çevreye büyük zararlar veriyor.

AFP foto muhabiri Delil Süleyman, Kamışlının doğusunda PKK/YPG kontrolünde bulunan Kahtaniye'de örgütün işlettiği ilkel petrol kuyularını görüntüledi.

ABD, Haseke'de terör örgütü YPG/PKK’ya petrol rafinerisi kuruyorABD, Haseke'de terör örgütü YPG/PKK’ya petrol rafinerisi kuruyor

ABD PKK/YPG’nin işgalindeki petrol sahalarına takviye gücü gönderdiABD PKK/YPG’nin işgalindeki petrol sahalarına takviye gücü gönderdi

Fotoğraflarda PKK/YPG'nin çevreye verdiği zarar gözler önüne serildi.

Bununla da yetinmeyen örgütün, çektiği fotoğraflar nedeniyle Süleyman'ın işini yapmasına engel olduğu belirtildi.

Örgütün Süleyman'ı gözaltına aldığı, sonrasında tehdit ederek bölgeden uzaklaştırdığı aktarıldı.

SİVİLLERİN SAĞLIĞINI TEHLİKEYE ATIYOR

Suriye'de Deyrizor ve Haseke illerinde terör örgütü YPG/PKK işgalindeki bölgeler, petrol ve doğal gaz açısından Suriye'nin en zengin enerji kaynaklarına sahip.

Uzmanlar, yüzlerce küçükbaş hayvanın telef olduğunu söylüyor

Irak sınırına hakim Deyrizor, ülkenin en büyük enerji kaynaklarına ev sahipliği yaparken kenti ikiye bölen Fırat Nehri'nin doğusu Suriye'nin en büyük petrol sahalarını oluşturan 11 yatağı barındırıyor.

Petrol zengini Deyrizor'da yoksulluk içinde yaşayan Arapları bu zenginlikten mahrum bırakan terörist elebaşları ise ilkel yollarla çıkardıkları ham petrolü satarak büyük gelir elde ediyor.

Ülkedeki petrol kaynaklarının yüzde 70'inden fazlasına ipotek koyan YPG/PKK'nın işgalindeki bölgelerde tam donanımlı modern ekipmanlara sahip rafinelerin bulunmaması nedeniyle ham petrolden ilkel yollarla benzin ve mazot üretiliyor.

Kirlilikten Fırat Nehri de payını alıyor

KANSER HASTALIKLARI ARTTI

İlkel yollarla işletilen bu tesisler sadece havayı ve tarım arazilerini kirletmemekle kalmayıp bölge halkının sağlığını da riske atıyor.

Güvenlik endişesiyle Deyrizor'da çalıştığı sağlık merkezinin yeri ve ismi gizli tutulan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet el-Hasan (takma isim) söz konusu tesislerden kaynaklı hava kirliliği nedeniyle bölgede göğüs ve kanser hastalıklarının arttığını söylüyor.

KAYNAK : Haber7, AA
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • YUSUF 2 yıl önce Şikayet Et
    Hani çevreciydi bunlar.
    Cevapla
  • dede korkut 2 yıl önce Şikayet Et
    peki bunların müşterileri kim? bir ülke değil, bir şirket değil. öyleyse ürettikleri ve sattıkları illegal ya da kaçak... kısacası, kim alıyorsa pkk'nın destekçisidir
    Cevapla
  • sedat 2 yıl önce Şikayet Et
    Hani bunlar çevreye zarar vermiyorlardı. Mehmetçiğe kurşun sıkarkene sigara izmaritlerini bile yere atmıyorlardı ya. Duy Bunları hasan cemal.
    Cevapla
  • Ank.06 2 yıl önce Şikayet Et
    Terör desdekçisi ve hamisi Amerika nin eliyle Türkiye sınırındaki yerlerdeki pkk /pyd örğütünü ve yapıları hiç tereddüt etmeden bombalamalıdır hatta ele geçırmelidir.terör hamisi amarika yüzümüze sırıta sırıta pkk yı desdeklemektedir,oralara girmek içın sebebimiz açiktır
    Cevapla
  • Ülkeci 2 yıl önce Şikayet Et
    Sonuç?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR