Kanadalı babanın kızını görmesine koronavirüs aşısı engel oldu!

Kanada'da koronavirüs aşısı olmayan babanın kızını görmesi mahkeme tarafından şubat ayına kadar askıya alındı. Uzmanlar bu kararın ilk olduğunu belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 13.01.2022 17:43 GÜNCELLEME 13.01.2022 17:46 DÜNYA
Kanadalı babanın kızını görmesine koronavirüs aşısı engel oldu!
Kanadalı babanın kızını görmesine koronavirüs aşısı engel oldu!

Korona virüs vaka ve can kaybı sayılarının hızla arttığı Kanada’nın Quebec eyaletinde bir mahkeme, korona aşısı karşıtı babanın, Covid-19 aşısı yaptırmadığı gerekçesiyle 12 yaşındaki çocuğunu görmesini askıya aldı. Mahkeme, babanın aşı yaptırmadığı sürece çocuğu görmesinin Şubat ayına kadar yasaklanmasına karar verdi. Son zamanlarda giderek artan Covid-19 vakaları nedeniyle çocuğun, aşısı olmayan babayla temas kurmasının tehlikeli olacağı belirtildi.

Trafik kazası geçiren genç hem ayağını hem işini kaybetti! 45 bin lira tazminat aldıTrafik kazası geçiren genç hem ayağını hem işini kaybetti! 45 bin lira tazminat aldı

BU KONUDA ALINAN İLK KARAR

Aile Hukuku Uzmanı Le Devoir, Kanada mahkemesi tarafından alınan bu kararın, bir ebeveyni aşı olmaya zorlayarak çocuğunu görme hakkının elinden alındığı ilk karar olduğunu belirtti. Kanada'da Covid-19 nedeniyle en fazla can kaybının yaşandığı Quebec eyaletinde, bu hafta itibariyle Covid-19 aşısı yaptırmayan vatandaşlara vergi uygulanacağı açıklanmıştı. Quebec eyaletinide yaşayanların yüzde 90’ı aşılanmış durumda.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR