İran, Çin ve Rusya’dan ortak deniz tatbikatı

İran, Çin ve Rusya tarafından düzenlenen “2022 Deniz Güvenlik Kemeri” tatbikatı Hint Okyasunu'nda gerçekleştirilmeye başlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.01.2022 14:27 GÜNCELLEME 21.01.2022 14:34 DÜNYA
İran, Çin ve Rusya’dan ortak deniz tatbikatı
İran, Çin ve Rusya’dan ortak deniz tatbikatı

ABD ve Batı ile ciddi gerilim yaşayan Çin, İran ve Rusya, “Barış ve güvenlik için birlikte” sloganıylaHint Okyanusu’nun kuzeyinde “2022 Deniz Güvenlik Kemeri” adlı ortak tatbikat başlattı. Sabah saatlerinde başlayan tatbikata senaryolar kurgulandı, askeri harekat düzenlendi.

DENİZ HEDEFLERİ ATEŞ ALTINA ALINDI

İran ordusu sözcülerinden Amiral Mustafa Taceddini, “İran, Çin ve Rusya birliklerinin planlanan taktik ve operasyonel tatbikatlarında yanan bir geminin kurtarılması, kaçırılan bir geminin serbest bırakılması ve belirli deniz hedeflerine gece ve gündüz ateş edilmesi yer alıyor” ifadelerini kullandı.

Hint Okyasunu'nda düzenlenen “2022 Deniz Güvenlik Kemeri” tatbikatı başladı.

Tatbikatın Hint Okyanusu’nun kuzeyini, Babülmendep, Malakka ve Hürmüz boğazlarını kapsadığı için büyük bir öneme sahip olduğunu söyleyen Taceddini, “Bölgede bu üç boğaz altın üçgeni olarak adlandırılıyor ve aynı şekilde Umman Denizi ve Hint Okyanusu'nun kuzeyi de dünya ticaretinin hayat merkezi olarak kabul ediliyor. Bizler de İran, Çin ve Rusya olarak bu bölgenin güvenliğinin sağlanması ve bu deniz ticaret hatlarının korunması için ortak hareket ediyoruz. Bu şekilde her üç ülkenin çıkarlarını korumayı hedefliyoruz” dedi.

“2022 Deniz Güvenlik Kemeri” tatbikatı kapsamında deniz hedefleri atış altına tutuldu..

DENİZ TATBİKATI

Tatbikatın İran, Çin ve Rusya donanmalarının 3. ortak tatbikatı olduğuna dikkat çeken Taceddini, bölgede deniz ticaretinin güvenliğinin güçlendirilmesi ve çeşitli operasyonlarda üç ülke arasında koordinasyonun artırılmasının hedeflendiğini belirtti. Taceddini, “Üç ülke de önemli askeri ilişkiler düzeyine ulaştı" dedi.

“2022 Deniz Güvenlik Kemeri” tatbikatı, Rusya'nın Ukrayna krizi nedeniyle ABD ve NATO ile arasındaki gerilimin arttığı bir dönemde gerçekleştiriliyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 4
  • kahraman 2 yıl önce Şikayet Et
    naber batı
    Cevapla
  • Cesur AdAm 2 yıl önce Şikayet Et
    BİZDE o tatbikatta olmalıydık, HATTA İSRAİL kara sularına yakın bir yerde yapmalıydık ki adamlar altına etsin
    Cevapla
  • orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizde olmalıydık.
    Cevapla
  • vatandaş. 2 yıl önce Şikayet Et
    iran donanmasına bakarmısınız çok eski insan gücü ile atış yapılıyor.türk donanması tamamen otomatik hedef tespiti ve atışı mevcut bunu yapanlardan Allah razı olsun.bu geri teknoloji ile savaş kazanamazlar.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR