Çin'den ABD'ye sert eleştiri

Çin, füze teknolojisi ihraç ettiği gerekçesiyle 3 Çinli şirkete yaptırım uygulama kararı veren ABD'yi eleştirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.01.2022 21:08 GÜNCELLEME 21.01.2022 21:08 DÜNYA
Çin'den ABD'ye sert eleştiri
Çin'den ABD'ye sert eleştiri

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Licien, yaptığı açıklamada, Pekin yönetiminin silah ihracatını denetlediğini belirterek, "Çin ile diğer ülkeler arasında savunma alanındaki olağan iş birliği uluslararası hukuku ihlal etmemekte ve kitle imha silahlarının yayılmasına katkı sağlamamaktadır." dedi.

Kararın ABD'nin hegemonya kurmaya yönelik tipik bir eylemi olduğunu ifade eden Sözcü Cao, "ABD'yi derhal hatasını düzelterek ilgili yaptırımları kaldırmaya ve Çin'i karalamaya ve Çin şirketlerine baskı yapmaya son vermeye çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Cao, ABD'nin Avustralya'ya nükleer başlık taşıma kapasitesine sahip Tomahawk güdümlü füzelerini satmayı planladığına dikkati çekerek, "Washington'ın açıkça çifte standart uyguladığını" savundu.

ABD Hazine Bakanlığı, "füze teknolojisinin yayılmasına yönelik faaliyetleri nedeniyle", Çin Havacılık Uzay Bilimi ve Teknolojisi Şirketi, Çin Havacılık Uzay Bilimi ve Sanayisi Şirketi ve Poly Teknoloji Limited Şirketi ile iştiraklerini yaptırım listesine almıştı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 1
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD'nin son çırpınışları bunlar. Yaaa ABD içindekiler değil mi ÇİN'i ÇİN yapan. Teknolojiyi Çin'e ben mi taşıdım ? Aslında ABD'nin aynaya bakıp iç hesaplaşmasını yapması lazım bu yüzden. ABD şimdi tutuştu. Çin'i engellemek için “abidik gubidik” tedbirlere başvuruyor. Zira askeri açıdan tüm dengeleri Uzakdoğuda Çin'e karşı kaybetmiş bir ABD var artık..
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR