Yunan siyasetçi EastMed itirafı: Dikkat çeken İtalya ayrıntısı

Yunan siyasetçi Evangelos Venizelos, "EastMed boru hattı projesi baştan beri siyasi nitelikteydi" dedi. Venizelos ayrıca, anlaşmayı desteklediğini belirten İtalya'nın, metinde adı geçmesine karşın imza atmadığına dikkat çekti.

ABONE OL
GİRİŞ 22.01.2022 09:38 GÜNCELLEME 22.01.2022 11:19 DÜNYA
Yunan siyasetçi EastMed itirafı: Dikkat çeken İtalya ayrıntısı
Yunan siyasetçi EastMed itirafı: Dikkat çeken İtalya ayrıntısı

EastMed eleştirisi bu sefer, 2013-2015 yılları arasında Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri bakanlığı görevlerini yürüten Yunan siyasetçi Evangelos Venizelos'tan geldi.

Yunan siyasetçi, "EastMed boru hattı ve yeni uluslararası bağlamlar" başlığı ile makale kaleme aldı ve projenin, en başından beri siyasi nitelikte olduğunu vurguladı.

Venizelos, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, İtalya ve İsrail ile varılan anlaşmanın Mayıs 2020'de Yunan meclisinde büyük çoğunlukla onaylandığını hatırlattı, şaşırtıcı bir noktaya da dikkati çekti.

"İTALYA ANLAŞMAYI İMZALAMADI"

Anlaşmayı gönderdiği mektupla desteklediğini belirten İtalya'nın, metinde adı geçmesine karşın imza atmamış olmasını ilginç olarak niteledi.

Eski Yunan Bakan "Projenin uygulanabilmesi için kritik aktörler tarafından siyasi açıdan kabul edilebilir olması gerekir" ifadesini kullandı.

EastMed'in hayata geçirilebilmesinin kıta sahanlığı ve Münhasır Ekonomik Bölge sınırlandırılmasına da bağlı olduğunu belirten Venizelos, "Türkiye-Yunanistan ilişkilerindeki hamlelerimizin yer aldığı stratejik çerçeveyi acilen yeniden düşünmemiz gerekiyor" uyarısını yaptı.

KAYNAK : TRT Haber
YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • Uğur 2 yıl önce Şikayet Et
    Yunan Allah aşkına bize yanaşma. Sen böyle kendi çapında debelenmeye devam et. Bu Rumlar ve Ermeniler dünya tarihi boyunca maşa olmaya devam edecek.
    Cevapla
  • Karatepe 2 yıl önce Şikayet Et
    Yahu Yunanlılar bi durun zaten ortalık karışık
    Cevapla
  • Diplomatik 2 yıl önce Şikayet Et
    Diplomatik işler oldu bittiye neden getirilmek isteniyor? Bu projenin yatırım yapmadan kar ortağı olmak bile riskli? Risk Denizaltı geçiş alanlarını kaplayan proje başarılı olamaz
    Cevapla
  • Farklılık 2 yıl önce Şikayet Et
    İtal'ya yıllardır AB ülkesi ve İtalya'nın deniz hakimiyetine engel olacak bir anlaşmaya neden imza atsın? Yunan hükümeti sonradan AB'ye dahil edildiğini çok çabuk unuttu ve önce AB ye girdi sonra Kıbrıs Rum Kesimi ni Ülke olarak kabul ettirdi, Adalarda deniz milini haddinden fazla genişletti, Bu atılım ile doğalgaz sanayisinde İngiltere, ABD gibi dev olmak için AB'nin gücününü kullanmasına İtalyan yöneticiler neden kabul etsin? HANGİ NEDEN İLE KABUL ETSİN? VER GRİT ADASINI İTALYA'YA AL ONAYI OLAY BU
    Cevapla
  • Alperen Nokta 2 yıl önce Şikayet Et
    Ulan oğlum otur oturduğun yerde. Korkunun ecele faydası yok. Emeksiz zahmetsiz hibe edilen o adaların emancisi gibi davranışlarından çabalamalrından belli. Iyi komşuluk ilişkileri bizim için de uygundur. Aynı Güvenlik çatısı altında bulunulması sizce bir nimettir. Anlayışlı olun oka.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR