KKTC Türk hentbolcunun geçişini engelleyen Rum yönetimini kınadı

KKTC Dışişleri Bakanlığı, Güney Kıbrıs Rum Yönetiminde (GKRY) bulunan Türkiye A Milli Erkek Hentbol Takımı'nda koronavirüs testi pozitif çıkan Alper Arabacı'nın KKTC'ye getirilmesine izin verilmemesini şiddetle kınadı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.01.2022 21:30 GÜNCELLEME 23.01.2022 21:35 DÜNYA
KKTC Türk hentbolcunun geçişini engelleyen Rum yönetimini kınadı
KKTC Türk hentbolcunun geçişini engelleyen Rum yönetimini kınadı

KKTC Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kıbrıs Rum tarafında bulunan Türkiye A Milli Erkek Hentbol Takımı'nda bir oyuncunun COVID-19 testinin pozitif çıkmasının ardından oyuncunun KKTC'ye getirilmesine izin verilmedi.

Açaıklamada, Türkiye Hentbol Milli Takım yetkilileri ile oyuncunun isteğine rağmen Türk oyuncunun KKTC'ye güvenli bir şekilde getirilmesine müsaade etmeyen GKRY’nin kararının siyasi olduğu vurgulandı.

"İnsanlık dışı bu kararın mutlaka birtakım neticeleri olması kaçınılmazdır"

Türk hentbol oyuncusu Alper Arabacı'nın KKTC'ye getirilmesinde kolaylaştırıcı rolüne başvurulan Birleşmiş Milletler Barış Gücü'nün (BMBG) Rum tarafı nezdinde etkisiz olduğunun bir kez daha kanıtlandığı belirtildi.

"BMBG’nin, barış operasyonlarının en temel unsurlarından biri olan tarafsızlık ilkesinden uzaklaşarak Rum tarafının menfaatine hizmet eden mevcut durumun sembolü haline dönüştüğü görülmektedir. İnsani konuları dahi siyasileştirmekten geri kalmayan Rum tarafının bu kararını şiddetle kınıyoruz. İnsanlık dışı bu kararın mutlaka birtakım neticeleri olması kaçınılmazdır."

KAYNAK : AA
YORUMLAR 2
  • othan 2 yıl önce Şikayet Et
    a milli hentbol takımının orada ne işi vardı? israil ve rumların her türlü pisliği yaptıkları bilinirken uluslararası garanti alınmadan oralara gitmekten ve iyilip kakılmaktan ne zevk alıyorsunuz anlaşılır gibi değil. bir değil, iki değil... unu hep yapıyorlar ve artık vöyle aşağılanmanın bir sonu olmalı...
    Cevapla
  • memo can 2 yıl önce Şikayet Et
    boykot uygulayin rumlarla alis veris bitti.kapatin sinir kapisini turist de gelmesin
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR