ABD basını Biden'ın Doğu Avrupa planını sızdırdı

ABD Başkanı Joe Biden'ın Doğu Avrupa'ya binlerce asker gönderebileceği, bunun yanı sıra bölgeye çok sayıda savaş gemisi ve uçağı da nakledebileceği iddia edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.01.2022 11:06 GÜNCELLEME 24.01.2022 11:13 DÜNYA
ABD basını Biden'ın Doğu Avrupa planını sızdırdı
ABD basını Biden'ın Doğu Avrupa planını sızdırdı

Rusya ile Ukrayna arasında olası bir savaş senaryosunun konuşulduğu bir dönemde, Amerikan basınının lokomotif gazetelerinden New York Times, ABD Başkanı Joe Biden'ın Doğu Avrupa planlarına dair bir haber yayımladı.

Habere göre Biden; bölgeye ilk etapta 1000 ila 5000 arasında asker gönderecek. Gerekli olması durumunda bu rakam 50 bine kadar çıkacak.

NYT'ye göre ABD Başkanı, asker göndermenin yanı sıra, savaş gemisi ve uçağı da göndermeyi planlıyor.

Hiç kuşkusuz böyle bir durumda Rusya-Amerika ilişkilerindeki gerginlikte artacaktır.

Öte yandan üst düzey bir Amerikalı yetkili bu planların doğruluğunu teyit etmedi. Ancak "ileriye dönük seçeneklerlerle ilgili müttefiklerle istişare halindeyiz" dedi.

Pentagon'un ise Biden'a pek seçenek sunduğu ancak Ukrayna'ya asker göndermenin bu opsiyonlar arasında olmadığı ifade edildi.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD yine afganistanda arkasina bakmadan kactigi gibimi yapacak hadi bakalim yetrince mahsum yüzbinlerce müslumanlari katlettiler ailelerini paramparca yaptilar simdi SIRA bu gavurlarda
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence Türkiye bu olaydan uzak durmalı hatta savaş sırasında topraklarımızda birtane bile ABD uçağı ucmamaki zira bu savaşa dahil olursak çok kötü olur ekonomis büyük darbe alır askeri sistemlerimiz çöker zira buda ABD bin işine gelir İran Irak savasini düşünün Irak'ı nasıl yok eddiler böyle ince destek verdiler sonra yarı yolda bıraktılar yöneticilerimiz uyanık olmali
    Cevapla
  • ertan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ukrayna nato üyesi olmadığı halde bu şekilde koruma sağlıyr bu nato.Türkiye olsaydı parmağını oynatmazdı Ne işimiz var bunların içimde.
    Cevapla
  • Ozan23 2 yıl önce Şikayet Et
    Plan Türkiye için. Ukrayna bir kamuflaj sadece. Hedef hidrokarbon projesi yüzünden Türkiyeyi kuşatmak. Asıl amaç bu. Masaya oturtmak Türkiyeyi bu konuda. Gerisi hedef şaşırtmaca sadece.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Uydur kaydır ikiz kuleler masalı sonrası "Haçlı savaşımız başlıyorrr" naraları ile Irak ve Afganistanı mahvettiniz. 20 yıldır Afganistanı madenleri dahil sömürdünüzz. Pentagon eliyle büyük askeri uçaklarla esrar eroinleri Batıya taşıyıp, paraları ile kukla Kabil yönetimine ve dünyadaki teröristleri (YPG dahil) desteklediniz.. Afganistanda kuyruğunuz sıkıştı. Vee zaten biliyorduk "IŞID'le uzun soluklu olacak dediğiniz mücadeleyi" sözde intikam alınacak diye Ortadoğuda “İsraille aynı ırkdan ilan edilen”Kürtleri destekleyerek "Vadedilmiş toprakların işgaline hız vereceksiniz"
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR