Yunanistan'da Elpis alarmı! Kar hayatı felç etti: Ordu yardıma çağrıldı

Yunanistan'ı "Elpis" adı verilen kar fırtınası vurdu. Ülkenin birçok bölgesinde yaşanan yoğun kar yağışı sonrası ordu yardıma çağrıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.01.2022 09:25 GÜNCELLEME 25.01.2022 09:47 DÜNYA
Yunanistan'da Elpis alarmı! Kar hayatı felç etti: Ordu yardıma çağrıldı
Yunanistan'da Elpis alarmı! Kar hayatı felç etti: Ordu yardıma çağrıldı

Yunanistan' "Elpis" adlı kar fırtınası vurdu. Ülkenin birçok bölgesindeki yoğun kar yağışı nedeniyle başkent Atina'nın çevresindeki en büyük otoyolu Attiki Odos da dahil olmak üzere birçok merkezi yol trafiğe kapanırken, toplu taşımada aksaklıklar yaşanıyor.

Ülke basınında yer alan haberlere göre, yaklaşık 55 kilometrelik otobanda mahsur kalanların kurtarılması için ordu yardıma çağrıldı.

Kar fırtınası nedeniyle bazı bölgelerde de elektrik kesintisi yaşandığı ifade edildi.

Attika Odos Otoyolu'nu işleten şirketin yoğun kar yağışına rağmen geçişleri ücretsiz hale getirmemesi gişelerde yaşanan beklemeler nedeniyle yoldaki trafiği artırırken, bazı sürücüler 5 saat yolsa mahsur kaldı. Gelen tepkiler ve yoğun kar yağışının ardından geçişleri ücretsiz yapan şirket kamuoyundan özür diledi.

İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Christos Stylianidis yaptığı açıklamada, kar fırtınasının önümüzdeki saatlerde daha da kötüleşeceğini vurgulayarak, Attika Odos Otoyolu'nun saatlerce kapalı kalmasından sorumlu olanların cezalandırılmasını istedi.

Başkent Atina'nın da içinde yer aldığı Attika bölgesinde bugün ve yarın okullarda yüz yüze eğitime ara verilirken, derslerin çevrimici olarak yapılacağı belirtildi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Atina Uluslararası Havalimanı'na metro seferleri iptal edilirken, çok sayıda otobüs ve tramvay hattında seferlerin azaltıldığı aktarıldı.

YORUMLAR 4
  • esas 2 yıl önce Şikayet Et
    İBB'nin kar küreme araçlarını ortaya mı göndermiş ekrem. Hiç biri ortada yoktu.
    Cevapla
  • Bekir Bey 2 yıl önce Şikayet Et
    ekrem istifa ekerm istifa. der şimdi bağzileri.
    Cevapla
  • dinimislam 2 yıl önce Şikayet Et
    ekrem yardima kosar
    Cevapla
  • Sedef 2 yıl önce Şikayet Et
    Beter olsunlar ekremin anavatanı
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR