Afganistan'dan tahliye edilen Afgan askerleri ABD'ye gideceği günü bekliyor

ABD Afganistan'dan çekilirken tahliyeler sırasında Amerikan askerilerine destek veren CIA destekli Afgan güçleri hala Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) vizelerinin onaylanmasını bekliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 25.01.2022 21:16 GÜNCELLEME 25.01.2022 23:50 DÜNYA
Afganistan'dan tahliye edilen Afgan askerleri  ABD'ye gideceği günü bekliyor
Afganistan'dan tahliye edilen Afgan askerleri ABD'ye gideceği günü bekliyor

New York Times gazetesinin haberinde, tahliyeler tamamlanana kadar Afganistan'da kalan ve ülkeden en son ayrılan Afgan güçleri ve ailelerinin hala ABD'ye ulaşamadığı belirtildi. Haberde, BAE'de bir mülteci kampında tutulan CIA destekli binlerce Afgan askeri ve ailesinin ABD'ye gelebilmek için aylardır vizelerinin onaylanmasını beklediği ifade edildi.

Askeri uçaklarla tahliye edilen 80 bin Afgan'ın ABD'ye daha hızlı geldiğine dikkat çekilen haberde, ticari uçaklarla BAE gibi farklı ülkelere tahliye edilenlerin ne kadar daha bu ülkelerde kalacaklarının belli olmadığı ve vize sürecinin tamamlanmasının aylar süreceği kaydedildi.

ABD, Taliban'ın Ağustos 2021'de Afganistan'da yönetimi ele geçirmesinin ardından 100 binden fazla Afganistan vatandaşını tahliye ederek ülkeden çekilmişti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 3
  • Yavuz Tosun 2 yıl önce Şikayet Et
    Çaresizliğin sonucu bunlar. Şimdi bunlara vatan haini vs küfürler yazılır. Oturdukları rahat koltuktan , güven içerisinde.
    Cevapla
  • konyalım 2 yıl önce Şikayet Et
    Satılmışlar, Nereye gitseniz size Allah huzur vermez
    Cevapla
  • şems 2 yıl önce Şikayet Et
    Daha çok beklersiniz. HAİNLER.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR