Yunan basını: Dostlarımız Türkiye'ye karşı bizi sattı

Yunanistan basını, ABD'nin Türkiye'nin bypass edilmeye çalışıldığı EastMed doğal gaz projesinden desteğini çekmesi sonrası Miçotakis hükümetine yüklenmeye devam ederken, "Politikalar hiçbir işe yaramıyor. Tüm dostlarımız bizi sattı" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.01.2022 06:35 GÜNCELLEME 29.01.2022 08:13 DÜNYA
Yunan basını: Dostlarımız Türkiye'ye karşı bizi sattı
Yunan basını: Dostlarımız Türkiye'ye karşı bizi sattı

Avrupa'nın Rus gazına olan bağımlılığını azaltmak amacıyla, Türkiye bypass edilerek İsrail'den Kıbrıs'a ve Avrupa'ya doğal gaz tedarik yolu oluşturulması projesi yürütülüyordu. ABD; Yunanistan, Güney Kıbrıs ve İsrail'in oluşturduğu konsorsiyum tarafından gündeme getirilen EastMed projesine desteğini, bir non-paper (bağlayıcılığı olmayan belge) ile geri çekti.

Haaretz: ABD Türkiye'yi kızdırmak istemiyor, tek seçeneğimiz boyun eğmekHaaretz: ABD Türkiye'yi kızdırmak istemiyor, tek seçeneğimiz boyun eğmek

"TÜM DOSTLARIMIZ BİZİ SATTI"

İsrail medyası, "ABD Türkiye'yi kızdırmak istemiyor tek seçeneğimiz boyun eğmek" diyerek itirafta bulunurken, bu gelişme Yunanistan açısından da bir mağlubiyet olarak görülüyor. Yunan medyasında çıkan haberlerde, "Tüm dostlarımız bizi sattı" yorumunda bulunularak Miçotakis hükümetine eleştiriler yöneltildi.

"TÜRKİYE KARŞITI HAMLELER BİR BİR ÇÖKMEYE BAŞLADI"

Yunan basınında Doğu Akdeniz'de art arda yaşanan olumsuz gelişmelerle Yunanistan'ın şok üstüne şok yaşadığı, Miçotakis hükümetinin planlarının Türkiye'nin karşı hamleleriyle birer birer çökmeye başladığı ifadeleri yer aldı.

"DIŞİŞLERİNİN IŞIKLARI SÖNMÜYOR"

Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın eleştiri oklarının hedefinde olduğu belirtilerek, "Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın ışıkları günün 24 saati gece gündüz sönmüyor. Başbakan Miçotakis, Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'a hesap sormaya hazırlanıyor. Dendias ise son hamleler olarak Türkiye'yi bu defasında Fransa öncülüğünde ve yardımıyla Avrupa Birliği üzerinden sıkıştırmaya çalışıyor" denildi.

"ERDOĞAN AKILLICA HAMLELER YAPIYOR"

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın akıllıca adımlar attığı vurgusu yapılarak, "Erdoğan'ın akıllı hareketleri sonucunda şimdi artık Miçotakis hükümetini ne ABD'nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt, ne de Macron'un Fransa'sı kurtaramaz. Yaz öncesi seçime hazırlıklı olalım" görüşüne yer verildi.

YORUMLAR 62 TÜMÜ
  • derbeder 2 yıl önce Şikayet Et
    rehavete kapılmayın satmazlar onlar bir birilerini türk düşmanları her zaman birlikte hareket eder Türkün Türkten başkada dostu yoktur
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ne yunanistana ne israile nede baska bir ülkeye düsman degil ortak proje yapilmali kazan kazan anlayisi ile baris huzur istikrar güven saglana bilir yunanistan düsman tutumundan vaz gecmeli
    Cevapla
  • Raska 2 yıl önce Şikayet Et
    hacivat çok güvenme müslüman katillerine zaman gelir sende satişi yersin onlarin herseyleri çikar sömürü ihanet , seni 100 ihya eder 1 günde satin alir paramparça eder örnekleri dolu..
    Cevapla
  • Turan Üç Hilal 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın başkan Erdoğan dış politikada süper ötesi bu konuda kendilerine sonsuz minnettarız
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Siyonistler/Emperyalister uzun zamandır Türkiye ile Rusyayı Suriye'de karşı karşıya getirmeye çalışıyorlardı. Suriye'de Libya'da bunu başaramadılar, Ortodoks Yunanistan'ı üzerimize sürüp Rusya'nın Yunanistan'ın yanında yer almasını beklediler yine olmadı, Paşinyan'ı kaşıdılar olmadı. , Ukrayna krizini, Karadenizde uçuşlar yaparak Rusya ile dalaşıp bize dönüp “ sen zaten NATO’da bizimlesin” masalı anlatacaklar ama gönüllü pilav yemedik. . Baktılar ki “F-35 ve S-400 tehdidinde “ Türkiye milim kıpırdamadı. Artık Türkiye komple elden çıkmasın diye ufak tefek tavizler vererek akıllarınca “başındaki çuvalı çıkaramayan bir Türkiye” hayalindeler.
    Cevapla
  • Vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    Emperyalist devletlerin kiralık ve piyon devleti yunantanda yeni demokratik partisi başkakını george k adlı başkanı 1 yıl içinde yunanistanla Türkiye arasında sorunları yazmış.Siz zaten başlı başına bir sorunsunuz.Deyyüs barbar gavur siz önce sözünüzde bir durun.Adaları silahlandırdınız .Bize ait olan 15 adayı işgal ettiniz.Batı Trakyadaki Türklere baskı yapıyorsunuz.Bize düşman olan ne kadar terör varsa himaye ediyon.Aynısını deyyüs barbar rumlarsa yapıyor.Göz göre göre bunlqrı alenen yaptïğınız halde AB ve ABD görmemişlikten geliyor.Sözůn kısası sizden adam olmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR