Kanada'da eylemciler başkenti sardı: Trudeau saklandı!

Kanada'nın başkenti Ottava, büyük protestolara sahne oldu. kamyon ve tırlar 90 kilometrelik devasa kuyruklar oluşturdu. Başbakan Trudeau'nun kenti terk ederek gizli bir lokasyona kaçtığı belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.01.2022 17:07 GÜNCELLEME 30.01.2022 17:07 DÜNYA
Kanada'da eylemciler başkenti sardı: Trudeau saklandı!
Kanada'da eylemciler başkenti sardı: Trudeau saklandı!

Kanada'da koronavirüs protestoları, Başbakan Justin Trudeau'yu endişelendirdi. Trdueau büyük protestolar nedeniyle Ottava'dan kaçarak gizli bir adrese yerleştirildi.

KAMYONCULAR OTTAVA'YA AKIN ETTİ

Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve ailesi, ülkenin aşı zorunluluğunu ve Covid-19 karantinalarını protesto etmek için 50 bin kamyoncu bir araya gelirken, ülkenin başkenti Ottawa'daki evlerini terk etti.

Yüzlerce kamyoncu, ABD sınırını geçmek için gereken aşı zorunluluklarına karşı protesto olarak başlayan ve 'Özgürlük Konvoyu' adını verdikleri gösteri kapsamında, dev kamyonlarını Kanada'nın başkenti Ottawa'ya sürdü. Aşı karşıtlarının da eylemlere katılmasıyla gösteriler büyüdü.

Ottava'daki büyük protestoya kamyonlar da katıldı.

TRUDEAU GİZLİ BİR YERE TAŞINDI

Eylem büyük ölçüde barışçıl geçse de, bazı katılımcıların öncesinde sosyal medyada verdikleri şiddet içerikli mesajlar nedeniyle polisin endişelendiği de aktarıldı. CBC kanalı, bu nedenle kan Justin Trudeau ile ailesinin Ottawa merkezindeki evlerinden gizli bir yere götürüldüklerini duyurdu.

Adı açıklanmayan bir kaynak CBC News'e verdiği demeçte, 'Başbakan Justin Trudeau ve ailesi güvenlik endişeleri nedeniyle açıklanmayan bir yere taşındı' dedi.

Aynı habere göre, Başbakan ve ailesi artık protestonun merkez üssünden yaklaşık dört kilometre uzaklıktaki Rideau Cottage'daki evlerinde değil.

Konu ile ilgili resmi bir açıklama bulunmazken bu önlemin kaç gün süreceği de belirsizliğini koruyor.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 2
  • Volkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Inşallah tüm dünyada böyle sahneler görürüz. Korona diktatörlüğüne hayır yeter artık
    Cevapla
  • Kadir Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Cok güzel bir haber mutlu olalim fakat endiselenmeyelim ve Cayimizi alip izleyelim, onlarin yaptigi gibi..trudeau Amerika ya kacti,,,canadadan selamlar olsun...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR