Rusya, İsrail'in Suriye talebini reddetti!

Rusya'nın, Suriye'de çalıştırdığı savunma sistemlerini durdurması yönündeki İsrail'in talebine olumsuz cevap verdiği belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.02.2022 03:00 GÜNCELLEME 01.02.2022 03:00 DÜNYA
Rusya, İsrail'in Suriye talebini reddetti!
Rusya, İsrail'in Suriye talebini reddetti!

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu KAN'ın haberine göre, Rus ordusunun Suriye'de çalıştırdığı savunma sistemleri Tel Aviv'deki Uluslararası Ben Gurion Havalimanı'ndaki elektronik sistemleri olumsuz etkiliyor.

Lazkiye Humeymim Üssü'nde Rusya'nın çalıştırdığı elektronik savunma sistemlerinin Tel Aviv’e inen uçakların GPS sistemlerinde elektromanyetik karışıklık meydana getirdiğini belirten bir mektubun Rusya'ya gönderildiği kaydedildi.

Moskova, İsrail'in talebini reddederken, söz konusu sistemlerin bölgedeki askerlerini korumak amaçlı tasarlandığını vurguladı. Rusya'nın gelişmiş savunma sistemlerini çalıştırmasının Akdeniz'in doğusunda var olan elektromanyetik alanı bozduğuna dikkat çekildi.

Haberde ayrıca, İsrail'de bazı kesimlerin, söz konusu durumu, Rusya'nın Suriye'ye yönelik İsrail saldırıları konusunda ülkede "ev sahibinin kim olduğu"nu gösterme çabası şeklinde yorumladığı ifade edildi.

Kan'a konuşan İsrail Havayollarındaki bir şirkette çalışan bir pilot, elektromanyetik etkinin 2019 başlarında oldukça güçlü olduğunu ancak daha sonra bittiğini belirtirken, son 4 hafta içinde Ben Gurion Havalimanı bölgesinde benzeri olumsuz duruma yeniden tanık olduklarını dile getirdi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 4
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    F-35uçaklarının en büyük reklam konusu “uçağın üzerindeki özel boyanın, uçağa RADARA YAKALANMAMA ve GÖRÜNMEZLİK Özelliği sağladığı şeklinde REKLAM yapılmasıdır!! Oysa öyle midir ? Ruslar uçağı 300 NM’den görebilecek radarlar geliştirdiler. (Örn: Rusya 2017 yılında "HEM DE S-200 SİSTEMİ İLE SURİYE ÜZERİNDE UÇAN İSRAİL F-35 UÇAĞINI VURMUŞ" İsrail olayı “uçak kuş sürüsüne çarptı” diye olayı kapatmaya çalışmıştır.), S-400 ve F-35’in aynı anda Türkiye’de olması bu “görünmezlik masalına son verecek” ve herkes “BU UÇAĞA NEDEN BU KADAR PARA VERELİM Kİ?” denecek sonuçla projenin çökme ihtimali ortaya çıkacaktır??!!
    Cevapla
  • Mavi 2 yıl önce Şikayet Et
    Bazan her olumsuzluk bizim için kötü olmaya biliyor... bu durum umarım devam eder sakın geri adım atma israil itidalli olmayın yiyin bir birinizi
    Cevapla
  • orhan38 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Ukrayna savasi arefesinde bircok radar sistemlerini ve hava savunma sistemlerini faal duruma getirdiginden İsraili etkilemistir.Esed pisligi yuzunden Rusya bile suriyede toprak sahibi oldu ya ne diyelim.Bizse hâlâ demokrasiden baristan bahsedip duralim.Atı alan üsküdari gecmis,ordaki petrol yataklarina çökmüşler.Bizse seyretmeye devam edelim.
    Cevapla
  • Gültekin 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet seyretmiyor!
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR