BM Genel Sekreteri Guterres uyardı: Filistin için zaman daralıyor

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail-Filistin sorununun çözümüne ilişkin, "Zaman daralıyor, uzun süredir arzulanan, işgalin son bulması ve iki devletli çözüm hedefini kaçıramayız." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.02.2022 23:41 GÜNCELLEME 08.02.2022 23:41 DÜNYA
BM Genel Sekreteri Guterres uyardı: Filistin için zaman daralıyor
BM Genel Sekreteri Guterres uyardı: Filistin için zaman daralıyor

Guterres, Filistin Halkının Vazgeçilmez Haklarının Kullanılması Komitesinin toplantısında yaptığı konuşmada, Filistin sorunun uluslararası barış ve güvenliği tehdit etmeye devam ettiğini ve bağımsız Filistin Devleti sözünün yerine getirilmediğini söyledi.

Filistin'de siyasi, ekonomik ve güvenlik durumunun kötüye gittiğine dikkati çeken Guterres, sorunun çözümü ve işgalin son bulması için ortak çabaların derhal yoğunlaştırılması çağrısı yaptı.

Filistin sorununa iki devletli çözüm dışında başka alternatif olamayacağını vurgulayan Guterres, "Çatışmayı tetikleyen tek taraflı adımlar ve yasa dışı eylemler son bulmalı." diye konuştu.

Guterres, İsrail-Filistin sorununun çözümü için "Zaman daralıyor, uzun süredir arzulanan, işgalin son bulması ve iki devletli çözüm hedefini kaçıramayız." değerlendirmesinde bulundu.

Guterres, tüm taraflara, müzakerelere dönülmesi yönünde somut adımlar atması çağrısında da bulundu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 2
  • tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    filistin mi kaldi nokta kadar yer islerine gelmeyen sey oldumu yuz yil sesleri cikmaz amma petrol maden isgal olacak oldumu yada silah deneme hepsi bir olur o ulkeyi isgal eder sanki israil bunlari dinyecek
    Cevapla
  • Gıyasettin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bravo Antonio Guteres sen doğru olanı söyledin fakat senini orada fazla bırakmazlar ama ginede insancıl yönün için thanks
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR