Ersin Tatar'dan Halil Falyalı cinayetiyle ilgili önemli açıklama

Kıbrıs'ta işlenen Halil Falyalı cinayeti hakkında açıklama yapan KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Türk Sahil Güvenliği ile de temasa geçtiklerini belirterek, kendi güvenlik güçlerinden aldığı bilgileri paylaştı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.02.2022 16:49 GÜNCELLEME 10.02.2022 14:04 DÜNYA
Ersin Tatar'dan Halil Falyalı cinayetiyle ilgili önemli açıklama
Ersin Tatar'dan Halil Falyalı cinayetiyle ilgili önemli açıklama

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Halil Falyalı cinayeti ile ilgili olarak, Kıbrıs medyasından YENİDÜZEN'e açıklamalarda bulundu.

"SALDIRGANLAR DENİZ YOLUYLA KAÇMADI"

Polis Genel Müdürü, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı ve Kolordu Komutanı ile bir toplantı yaptığı belirten Tatar, saldırganların deniz yoluyla adadan kaçmadığını öğrendiğini kaydetti.

Tatar yaptığı açıklamada, "Hem hava şartları müsait değil hem de Türk Sahil Güvenliği ile temasa geçildi ve bu yönde bir bilgiye ulaşılmadı. Şimdi bir tutuklu var. Olayda kullanılan arabayı kiralayan kişi olduğu bana iletildi. Olayın üzerine gidilecek ve devlet tüm güçleri ile konuyu ele alacak" dedi.

"TALİMAT VERDİM"

Ersin Tatar, cinayetle ilgili şu ifadeleri de kullandı:

"Tüm yetkililerle toplantı yaptım. KKTC'nin her türlü imkanıyla burada bulunan Barış Güçleri Komutanı ile ve Türkiye ile yapılacak istişarelerle bu cinayet açığa çıkarılacaktır. KKTC'de bir düzen vardır. Burada bir devlet vardır. Teşkilatları var. Güvenlik birimlerine talimat verdim. Gereken yapılacaktır. Halil Falyalı olayı üzücü bir olay. Acı bir olay. KKTC'de herkes herkesi tanır. Bu olay halkımızda üzüntü yaratmıştır. Falyalı ve şoförüne Allah'tan rahmet diliyorum."

YORUMLAR 1
  • Yavuz Tosun 2 yıl önce Şikayet Et
    Pisliğin biri gebermiş. Vesselam. Allah Teâlâ neyi yasaklamış sa bunlar balıklama dalmış.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR