Ayşenur Arslan'ın skandal ifadelerine KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan tepki

Halk TV programcısı Ayşenur Arslan Kıbrıs'ın Kuvayi Milliyesi olarak anılan Türk Mukavemet Teşkilatı'nı 'suikastçi bir örgüt' olarak tanımlamıştı. Ayşenur Arslan'a bir tepki de KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.02.2022 11:52 GÜNCELLEME 10.02.2022 11:52 DÜNYA
Ayşenur Arslan'ın skandal ifadelerine KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan tepki
Ayşenur Arslan'ın skandal ifadelerine KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan tepki

Halk TV programcısı Ayşenur Arslan, Halil Falyalı cinayeti ile ilgili konuşurken Kıbrıs'ın Kuvayi Milliyesi olarak anılan Türk Mukavemet Teşkilatı'nı hedef almış ve skandal ifadelerde bulunmuştu.

Ayşenur Arslan, Türk Mukavemet Teşkilatı için ''Suikastlarla anılan illegal oluşumdur!'' demişti.

Halk TV programcısı Ayşenur Arslan'ın skandal açıklamaları büyük tepki çekerken, konuyla ilgili KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan da bir açıklama geldi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın TRT Haber'deki konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

TMT, efsanevi bir direniş örgütüydü. Kıbrıs Türk halkına karşı saldırılara Türkiye'nin desteği ile kurulan teşkilat Kıbrıs Türk halkının bugünlere gelmesinde emeği olmuştur.

Merhum Adnan Menderes başbakan Özel Harp Dairesi'ni görevlendirmiş, örtülü ödeneğinden de bu teşkilatın kurulabilmesi için de destekler vermiştir. Fevkalade efsanevi bir direnişle Kıbrıs Türk haklının direnmesinde destek vermiştir.

Bilmeden konuşmamak lazım. 1960'ta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kurulduktan sonra da saldırılara yönelik taarruzlara direnebilmiş, 1974'e kadar köylerimizin, evlerimiz yakıldığında, on binlerce insanımız çadırlarda yaşarken direniş ruhuyla varlığımızı sürdürebilme TMT gibi efsanevi bir komutanlığın çok büyük bir katkısı olmuştur. 1 Ağustos 1976'da TMT resmi olarak güvenlik komutanlığına dönüştürülmüştür.

'TMT ŞANLI BİR DİRENİŞ ÖRGÜTÜDÜR'

Gerçekten burada çok büyük hizmetler vardır. Çok şehitlerimiz, kahramanlarımız vardır.

Biz bu konuları bilmeden marjinal grupların bizim TMT'ye çirkin söylemleri lafları meseleyi başka yere çekmek için Türkiye Cumhuriyeti'nde bilmeden okunması alet olması bizleri üzer. TMT şanlı bir direniş örgütüdür.

Kıbrıs Adası, Osmanlılar tarafından Venediklilerden fethedilmiştir. 1571'den beri bu topraklarda var olan Kıbrıs Türk halkı büyük bir siyasi mücadele verilmektedir. Burada önemli bir mücadele vermektedir. Yan yana yaşayan iki ayrı eşit devlet artık bizim gerçekten sürdürmemiz gereken siyasettir. Egemenlik temelinde bir anlaşma Kıbrıs Türk halkının onay vereceği bir anlaşmadır. Anavatanımız Türkiye'nin ve garantör ülkenin bu anlaşmada söz hakkı olduğunu da vurgulamak istiyorum. Bu çok önemlidir.

'KÖTÜ NİYETLİ'

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da Arslan'ın skandal ifadelerine, "Kıbrıs Müslüman Türk toplumunun varoluş ve bağımsızlık mücadelesinin kurucu unsurlarından Türk Mukavemet Teşkilatı hakkında sarfedilen bilinçsiz, cahilane ve kötü niyetli ifadeleri kınıyor, Kıbrıs şehidlerimizi rahmetle, gazilerimizi minmetle anıyoruz." sözleriyle tepki gösterdi

RTÜK'TEN SORUŞTURMA

Halk TV sunucusu Arslan, "Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı adada ve yakın hinterlandında suikastlarla bilinen bir illegal diyelim, yarı resmi bir oluşumdu" demişti. RTÜK, Arslan'ın bu ifadeleri hakkında soruşturma başlatmıştı.

 

YORUMLAR 94 TÜMÜ
  • Sadi 2 yıl önce Şikayet Et
    Teyze Kendine Gel Sacmalama
    Cevapla
  • MUSTAFA 2 yıl önce Şikayet Et
    tipe bak yahu meymenet yok ,bu cibiliyetsız şahsiyet bizden değil .yabancıların içimeze serptikleri fravun soylarından bu tipler hep haçlılara hizmet eder ve yediği kaba pislerler.perişan olsunlar.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Malesef karşımızdaki muhalefet bu hepsi bunamış karacaahmetin bekleme istasyon sakinleri
    Cevapla
  • bekirs 2 yıl önce Şikayet Et
    bu, suikastı yapanlara su taşıyor. suikastı büyük ihtimalle tmt aleyhlerindeki ler yapmış olmalı, bunlar da onları aklamanın peşinde
    Cevapla
  • mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    kim yada kimlerin adina bu sekilde konusmus acaba bu sekilde konusmasi icin kimlerle kirli pazarliklari var en onemliside bu provakator gazetecinin kalemini kaca ve kime pazarladigidir tamam erdogan dusmanidir onu anladikta turk milletinin de dusmani oldugunu itiraf etmistir oyleyse bu kadin gercekte kimdir ve kimlere hizmetlidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR