Son dakika: Komşuda korkutan deprem!

Son dakika: Kandilli Rasathanesi'nden yapılan paylaşımda, Ermenistan Gürcistan sınır bölgesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldiği açıklandı. Depremin Türkiye'de çevre illerden hissedildiği öğrenildi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.02.2022 23:45 GÜNCELLEME 14.02.2022 01:12 DÜNYA
Son dakika: Komşuda korkutan deprem!
Son dakika: Komşuda korkutan deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ermenistan'da 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini, Türkiye'nin deprem üssüne en yakın ilçesi Kars Akyaka'da olumsuz bir ihbarın bulunmadığını bildirdi.

AFAD'ın Twitter hesabından yapılan paylaşımlarda, saat 21.25'te Ermenistan'ın Shirak kenti yakınlarında 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldiği belirtildi.

Paylaşımda, "Ermenistan'da meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki deprem sonrası, deprem üssüne en yakın ilçemiz Kars'ın Akyaka ilçesi olup, an itibarıyla olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" ifadesine yer verildi.

Depremin derinliğinin 5,61 kilometre olarak ölçüldüğü kaydedildi. Deprem; Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır'da da hissedildi.

KARS VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Kars Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Ermenistan'da meydana gelen ve ilimizde de hissedilen 5.3 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak il genelinde şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum tespit edilmemiş olup araştırmalarımız devam etmektedir. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” denildi.

AFAD ise deprem üssüne en yakın ilçenin Akyaka olduğuna dikkat çekti.

ARTVİN VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, sosyal medya hesabından açıklama yaparak herhangi bir olumsuz ihbarın gelmediğini belirtti. Vali Doruk yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bu akşam saat 21.25 civarında meydana gelen ve merkez üssü Ermenistan olan 5.3 büyüklüğündeki deprem ilimiz genelinde de hissedilmiştir. Konu ile alakalı ilgili birimlerimize yapılan herhangi olumsuz bir ihbar olmamıştır. Tüm hemşerilerimize geçmiş olsun.”

CANLI YAYINDA YAKALANDILAR

Gürcistan Ulusal Sismik İzleme Merkezi tarafından yapılan açıklamada, ise depremin 6,2 büyüklüğünde olduğu açıklandı. Depremde şu ana kadar mal ve can kaybı bildirilmezken, deprem anı canlı yayına yansıdı.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • Sinan 2 yıl önce Şikayet Et
    Komşu diyerek yumuşatmaya gerek var mı ?
    Cevapla
  • hasan pasa 2 yıl önce Şikayet Et
    şu türk islam düşmanlarına kafirlere komşu demeyin bre gafiller
    Cevapla
  • Vedat 2 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi Ermenistan komşu mu oldu? Habere bak.
    Cevapla
  • elvin 2 yıl önce Şikayet Et
    ermenistan deyil gurcistanda oldu
    Cevapla
  • elvin 2 yıl önce Şikayet Et
    deprem 25 km derinlikde 6.2 bal oldu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR