Putin'den Ukrayna açıklaması: Buna göz yumamayız

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı'nın birçok ortak belgesinde yer alan eşit ve bölünmez güvenlikle ilgili temel prensipleri son derece keyfi olarak ve kendi çıkarına olacak şekilde yorumlamasına göz yumamayacağını vurguladı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.02.2022 17:53 GÜNCELLEME 15.02.2022 23:32 DÜNYA
Putin'den Ukrayna açıklaması: Buna göz yumamayız
Putin'den Ukrayna açıklaması: Buna göz yumamayız

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Kremlin Sarayı'nda görüştü.

ÖZEL STATÜ TALEBİ

Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Putin, “Rusya’nın önerileri karşılanmadı, müzakere etmeye hazırız” derken, "Doğu Ukrayna için özel statü talebimiz var" şeklinde konuştu. 

Vladimir Putin, Rusya'nın ABD ve NATO ile güven artırıcı önlemleri görüşmeye hazır olduğunu söyledi. Rusya Devlet Başkanı, "Avrupa'da savaş istemiyoruz" şeklinde konuştu. 

MÜZAKEREYE HAZIRIZ

Putin yaptığı açıklamada "Rusya'nın önerileri karşılanmadı ancak müzakere etmeye hazırız." ifadelerini kullanırken, aynı zamanda bölgedeki askerlerin bir kısmının da çekilmesi talimatını verdiğini ifade etti.

NATO AÇIKLAMASI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın NATO üyeliği sorununun ertelenmesinin bir şey değiştirmeyeceğini, bunu şimdi çözmek istediklerini bildirdi.

DUMA'DA ONAYLANDI

Rusya Komünist Partisi, Ukrayna'nın doğusunda Rus ayrılıkçıların bulunduğu Donetsk ve Luhansk bölgelerinin bağımsız cumhuriyetler olarak tanınması için Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma'ya tasarı sundu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kurucusu olduğu Birleşik Rusya Partisi'nin de desteklediği öneriyi 351 milletvekili onaylarken, 16 milletvekili aleyhte oy verdi, 1 vekil ise çekimser oy kullandı. Duma'da milletvekilleri tarafından onaylanan tasarı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e sunulacak. Putin'in onaylaması durumunda Rusya, Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri'ni resmen tanımış olacak. Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesinin ardından, 2014'de Donetsk ve Luhansk bölgeleri bağımsızlıklarını ilan etmişti.

DONBAS KRİZİ

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de, dönemin Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in Avrupa Birliği (AB) Ortaklık Anlaşması'nı imzalamaması üzerine 21 Kasım 2013'te gösteriler başlamıştı. Yanukoviç'in, gösterilerin büyümesi üzerine, Şubat 2014'te ülkeden kaçmasının ardından ülkenin doğusundaki Donbas bölgesinin Donetsk ve Lugansk şehirlerinde Rusya yanlısı ayrılıkçılar sözde bağımsızlıklarını ilan etmişti. Ayrılıkçılar ile Kiev yönetimi arasında 2014'ten bu yana süren çatışmalarda 13 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

KAYNAK : Sputnik
YORUMLAR 70 TÜMÜ
  • Dagistanî 2 yıl önce Şikayet Et
    Katil Putin ve 3 asırlık basbelasi emperyalist Rusya inşaallah belasını bulur
    Cevapla
  • İnce 2 yıl önce Şikayet Et
    Hakan beye burada çok iş düşüyor elinizdeki bilgiye göre davranırsanız dış politikada çok az hata yapmış olursunuz
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 2 yıl önce Şikayet Et
    savaş çıkmayacak gibi görünüyor çünkü her iki taraf için kazanımları kaybetmek anlamına gelebilir! şayet çıkmazsa abd ve ab nin yalancı oldukları ortaya çıkmış olur!
    Cevapla
  • Mahmut Akar 2 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğanın girişimleri başarıya ulaşmasın diye avrupalı liderler mekik dokuyorlar
    Cevapla
  • dikkat 2 yıl önce Şikayet Et
    olimpiyatlardan sonra çin tayvana hamle yapabilir herkesin dikkati Ukraynadayken
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR