Yemen'in Sada ilinde mayın patladı: 9 ölü

Yemen'in kuzeyindeki Sada ilinde Husilerin yerleştirdiği mayının patlaması sonucu 9 asker öldü.

ABONE OL
GİRİŞ 20.02.2022 15:25 GÜNCELLEME 20.02.2022 15:25 DÜNYA
Yemen'in Sada ilinde mayın patladı: 9 ölü
Yemen'in Sada ilinde mayın patladı: 9 ölü

Yemen'deki sivil toplum kuruluşu Mayın Gözlemevi açıklamasına göre, Sada ilinde Yemen hükümetinin kontrolündeki Müselles el-Baka bölgesinde orduya bağlı El-Fetih Tugaylarının devriye gezdiği sırada Husiler tarafından yola döşenen anti tank mayını infilak etti.

9 ASKER HAYATINI KAYBETTİ

Olayda 9 asker öldü. Açıklamada, olayın meydana geldiği Baka'nın Husilerin rastgele ve yoğun şekilde mayın yerleştirdiği ve patlayıcı riskinin yüksek olduğu bölgeler arasında yer aldığı aktarıldı.

Husilerden ya da Yemen ordu yetkililerden henüz konuya ilişkin açıklama yapılmadı.

Yemenli yetkililer daha önceki açıklamalarında, ülkede yerleştirilen mayınların sayısının 2 milyonu aştığını ifade etmişti.

Yemen'in kuzeyinde Suudi Arabistan sınırına yakın bölgede yer alan Sada ili Husilerin kalesi olarak biliniyor. Çoğunluğu Husilerin kontrolündeki ilde Yemen hükümeti sadece bazı bölgelerde denetimi sağlamış durumda.

İran destekli Husiler, Yemen'de Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Yemen hükûmeti ise Mart 2015'ten bu yana Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından destekleniyor.

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR