Rusya'dan Ukrayna'da Gürcistan taktiği: 14 yıl sonra aynı metin, sadece şehirler farklı

Rusya'nın, 2008'de Gürcistan'a müdahale sonrası Güney Osetya ve Abhazya'nın bağımsızlığını tanıdığı metnin aynısını sadece şehir isimlerini değiştirerek, aynı gerekçelerle Donetsk ve Luhansk'ı da tanıdığı ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.02.2022 10:02 GÜNCELLEME 22.02.2022 10:09 DÜNYA
Rusya'dan Ukrayna'da Gürcistan taktiği: 14 yıl sonra aynı metin, sadece şehirler farklı
Rusya'dan Ukrayna'da Gürcistan taktiği: 14 yıl sonra aynı metin, sadece şehirler farklı

Ukrayna'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Sergiy Kyslytsya, Rusya'nın 2008'deki Gürcistan müdahalesi sonrası Güney Osetya ve Abhazya'yı tanıdığı kararnameler ile, Donetsk ve Luhansk'ı tanıdığı kararnameler arasındaki benzerlikleri vurgulayan belgeyi gösteriyor.

Aynı ifadelerin, aynı gerekçelerle sadece şehir isimlerinin değiştirilerek 14 yıl sonra yeniden kullanıldığını ifade eden Ukraynalı elçi, "Burada tartışacağımız şu; sıradaki Birleşmiş Milletler üyesi ülke hangisi?" dedi.

Fotoğraf: AFP

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 39 TÜMÜ
  • ilkerkd 2 yıl önce Şikayet Et
    koca rusyayı yıllardır yönetip abd ye kafa tutan ve ayakta kalan adam heralde bir şeyler biliyordur
    Cevapla
  • bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    Sıradaki ülke Kazakistan - Kazakistan ın toplam nufüsu 15 milyon bunun rusya sınırında 5 milyon rus kökenli nufüs var - Kazaklar 8 milyon civarı - Ger kalanı özbek kırgız türkmen tacik uygur azeri gürcü alman koreli - İlk fırsatta kuzeydeki ve hazar kıyısındaki petrol bölgeleri Atrau yu işgal edecek Rusya - 1-2 yıl a kalmaz - Kazakistan ın yüzölçümü Türkiyenin 3 katı - Çimkent Almaty Taldakurgan Kazaklara bırakılır
    Cevapla
  • Sinan Can 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya yavaş yavaş işgal ederek her yeri alıyor. Demek ki fırsatını bulsa bizi de işgal edecek bu bilinçle hareket edip ordumuzu ona göre tesis etmeliyiz. Ülkelerin dostlukları yoktur çıkarları vardır der İngilizler ve bu sözün ne kadar doğru olduğunun bir kanıtıdır Rusya
    Cevapla
  • Zeki 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne abd ne rusya tarafsız kalmamız lazım
    Cevapla
  • Sedat 2 yıl önce Şikayet Et
    Minareyi çalan kılıfını hazırlar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR